Свищов. Kръгла маса на тема Посещението на училище = успешен

...
Свищов. Kръгла маса на тема Посещението на училище = успешен
Коментари Харесай

Велико Търново: Kръгла маса на тема „Посещението на училище = успешен живот” се проведе в Свищов

Свищов. Kръгла маса на тематика „ Посещението на учебно заведение = сполучлив живот ” се организира в Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието се провежда по взаимен план на Община Свищов взаимно със СУ „ Цветан Радославов ” и ОУ „ Филип Сакелариевич ” и в партньорство със съдружие „ Нова опция ” – Плевен. Проектът се споделя „ Да успеем всички дружно “.
Проведената кръгла маса е част от активност № 15: „ Насърчаване присъединяване на родителите в просветителния развой и работа с родителите от етническите малцинства, които попречват децата си от постоянно навестяване на образователни занятия “, чиято цел е възстановяване на изискванията, увеличение на качеството на предлаганото обучение и търсене на способи и средства да се предотврати отпадането на деца от етническите групи, които по една или друга причина отхвърлят да посещават образователни заведения.
Участие в кръглата маса взеха представители на управлението на Община Свищов и екипа за ръководство на плана, представители на сътрудниците, посетители и представители на други образователни заведения и институции – СУ „ Николай Катранов “, СУ „ Димитър Благоев “, ДТГ „ Димитър Хадживасилев “, СПГ „ Алеко Константинов “, Дирекция „ Социално подкрепяне “, МКБППМН и други
Участниците разискваха аргументите, заради които децата не посещават учебно заведение, търсиха способи и средства за задържането и връщането им в просветителната система, споделяха практики и способи, с които децата да се усещат пълноценни жители и ангажирани с това, което се случва в учебно заведение и за какво би трябвало да го посещават.
Изключително значимо се оказа поощряване присъединяване на родителите в просветителния развой и работа с родителите от етническите малцинства, които попречват децата си от постоянно навестяване на образователни занятия. Това ще се осъществя посредством действия, включени в плановото предложение и осъществяване на още доста събития, част от които са: Обучения за родители и учители; Работилници по приемливост с родители; Посещения на открити уроци от родители на деца от етническите групи; Включване на родители от разнообразни етноси в родителския актив на класа; Кръгла маса на тематика: „ Развитие на умения за справяне с нетолерантността – положителни практики в ОУ „ Филип Сакелариевич “ и СУ „ Цветан Радославов ”; Участие на родители от разнообразни етноси в организацията и провеждането на начинания в учебно заведение, фестивали, надпревари, интеркултурни вечери и други
С осъществяването на всички тези действия се цели задържането и връщането на децата в просветителната система, както и възстановяване на средата в учебно заведение. Това ще способства за реализиране на една по добра връзка сред учители, родители и деца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР