Свищов. Катедра Застраховане и социално дело при Стопанска академия Димитър

...
Свищов. Катедра Застраховане и социално дело при Стопанска академия Димитър
Коментари Харесай

Велико Търново: Катедра „Застраховане и социално дело” на Стопанска академия - Свищов разширява партньорството си с бизнеса

Свищов. Катедра „ Застраховане и обществено дело ” при Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” уголемява партньорството си с бизнеса като подписа нови контракти съдействие. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” . Ръководителят на първата в България застрахователна катедра – доцент доктор Румен Ерусалимов, подписа контракт със Сдружение „ Обединени застрахователни брокери ”, с ръководител на УС Милен Петков. Сдружението е учредено през 2007 година, а към сегашния миг има към 50 офиса и 800 застрахователни консултанти. Вторият контракт, който катедрата подписа преди началото на новата образователна година, е с Асоциацията на застрахователните брокери в България, вписана в Регистъра на сдруженията с нестопанска цел през 2000 година Към управляваната от Костадин Пеев асоциация членуват общо 66 брокери.
С подписването на договорите за партньорство и съдействие, катедрата и двете сдружения целят да обединят напъните си и да работят дружно за ефикасна професионална реализация на приключилите специалността „ Застраховане и обществено дело ” при Стопанска академия, за усилване на връзката сред шеф и младите експерти, както и за реализиране на деен продан на опит, научни фрагменти и лектори при съответни планове в полза на бизнеса и свищовското висше учебно заведение. Сред предпочитаните посоки на взаимната активност са още: следдипломно образование, специализация и спомагателна подготовка на членовете на двете сдружения; образуване и осъществяване на взаимни научно-практически конференции, кръгли маси, семинари, студентски и училищен състезания; разисквания на планове на нормативни документи в застраховането и осигуряването; основаване на смесени научноизследователски колективи за подготовка и реализиране на взаимни научно-приложни проучвания и разработки. Част от плануваните взаимни действия са свързани с разисквания на образователни проекти и стратегии за тяхната актуализация и рационализиране, според потребностите на застрахователния бизнес. В хода на работата ще бъдат подписвани и спомагателни съглашения по всички съответни тематики и задания, ще бъдат образувани профилирани екипи за взаимни планове, финансирани от фондове на Европейски Съюз. Предвижда се представители на сдруженията да организират образования, семинари и лекции пред студенти, да реализират поддръжка за практики на учащите. Освен това, със своите взаимни дейности, катедра „ Застраховане и обществено дело ” при Стопанска академия и двете сдружения ще се стремят към създаване на удобен обществен облик на специалността „ Застрахователен брокер ”.
Сред съответните планувани взаимни действия е Национална кръгла маса на тематика „ Устойчиво развиване на застрахователния и осигурителния пазар в изискванията на динамична регулаторна среда ”. Двудневният конгрес, който се провежда от катедрата в партньорство с Асоциацията на застрахователните брокери в България, ще се организира на 14 и 15 октомври 2017 година в Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР