Свищов. Двама студенти от Стопанска академия Димитър А. Ценов бяха

...
Свищов. Двама студенти от Стопанска академия Димитър А. Ценов бяха
Коментари Харесай

Велико Търново: Студенти от Стопанската академия в Свищов участваха в международен проект за младежки обмен

Свищов. Двама студенти от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” бяха измежду определените претенденти от България да вземат участие в интернационален план за юношески продан по Програма Еразъм+, оповестиха от пресцентъра на образователното заведение . В плана участваха по седем студенти от България, Гърция, Турция и страната-домакин Румъния. Свищовското висше учебно заведение показаха първокурсникът Иван Йорданов от познавач. „ Икономика на туризма ” и Иван Драгомиров – 4 курс, познавач. „ Маркетинг ”.
В рамките на една седмица, участниците в плана минаха образования по цифров маркетинг, бизнес и предприемачество, водени от преподаватели в частни учебни заведения и професори от университета в румънския град Крайова. За младежите бяха проведени и визити на разнообразни локални бизнеси, които са с национално значение за стопанската система на страната. Студентите разговаряха със притежатели и шефове за това, по какъв начин са стартирали и развили бизнеса, какви проблеми имат и по какъв начин ги вземат решение. Домакините на форума осигуриха за участниците в плана и визити на културно-исторически и естествени забележителности.
„ От срещите с представители на практиката получихме нови хрумвания за основаване на личен бизнес и потребна информация по отношение на пускане, благоприятни условия за финансиране и способи на ръководство ” – споделиха след завръщането си свищовските студенти. По думите им, присъединяване в този интернационален план им е донесло нови запознанства и другарства с връстници от други три страни, обогатило е познанията им за историята и културата на тези народи, спомогнало е за практикуване на британския им език.
Като студент в Стопанска академия, Иван Драгомиров към този момент е осъществил студентска подвижност по Еразъм+ за образование в полски университет, а първокурсникът Иван Йорданов ще замине през есента на такова образование за един учебен срок в университет в чешката столица – Прага.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР