Свикването и провеждането на заседанието на Съвета на директорите на

...
Свикването и провеждането на заседанието на Съвета на директорите на
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията: Освобождаването на директора на ДКК е невалидно решение

Свикването и провеждането на съвещанието на Съвета на шефовете на ДКК, на което е взето решението за освобождението на изпълнителния шеф Ваня Караганева е незаконосъобразно. Това декларират в писмена позиция до медиите от Агенцията по вписванията.

В мнението се споделя още, че Агенцията приема като " невалидни " признатите от Съвета на шефовете решения.



Припомняме, че откакто икономическият министър Даниела Везиева отбрани уволнената Караганева и разгласи, че ще изиска оствавката на тези, които са я уволнили.

Съветът на шефовете на Държавната консолидационна компания уволни Ваня Караганева с претекста, че е взела еднолично голям брой решения, с които, съгласно тях, са нанесени вреди на сдружението за над 50 млн. лв..



Ето и цялата позиция на Агенцията по вписванията:

Агенцията по вписванията излезе с стимулиран отвод по отношение на направеното искане от Съвета на шефовете за отписване на Ваня Караганева като изпълнителен шеф на Държавната Консолидационна Компания (ДКК) ЕАД, защото от показаните документи не е открито годно взето решение за освобождение на изпълнителния шеф на ДКК.

Заключението е – незаконосъобразно привикване и осъществяване на съвещанието на Съвета на шефовете от 29.11.2021г. и невалидно приемане на решенията му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР