Свикваме днес извънредно заседание на Министерски съвет. Тема на днешното

...
Свикваме днес извънредно заседание на Министерски съвет. Тема на днешното
Коментари Харесай

Стефан Янев: Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение

Свикваме през днешния ден изключително съвещание на Министерски съвет. Тема на днешното съвещание са плановете за актуализация на бюджети, и в частност Законът за държавния бюджет за 2021 година При изискване, че приемем плана на днешното съвещание, директно по-късно той ще бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание. Това сподели служебният министър-председател Стефан Янев при започване на изключителното държавно съвещание, съобщи Novini.bg.

Днес имах достойнството да бъда на парламентарно чуване и имах опция да споделя убеждението си, че този акт на актуализация на държавния бюджет кардинално е работа на едно парламентарно подкрепено правитлство, само че виждате, че обстановката е динамична и такова държавно управление към момента не е формирано. В същото време икономическата и обществената обстановка в страната е такава, че се постанова да бъдат взети неотложни ограничения във връзка с гарантиране действието на страната - по повод гарантиране на обществените заплащания, гарантиране активността на бизнеса и подготовка за здравна рецесия, в случай че такава се развие през есента, както доста от наблюдаващите чакат, съобщи Янев.

В тази връзка считам, че актовете, които ще приемем през днешния ден и в частност актът за актуализация на държавния бюджет, са знак за едно отговорно държание във връзка с финансите на страната. Надявам се Народното събрание да направи нужния логичен спор, да покаже мъдрост и да прояви схващане към моментната обстановка, тъй че всички неотложни заплащания при започване на септември да бъдат обезпечени, сподели още служебният министър председател.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР