Свикнали сме да свързваме всеки известен човек с неговото финансово

...
Свикнали сме да свързваме всеки известен човек с неговото финансово
Коментари Харесай

10 знаменитости, които не парадират с парите си

Свикнали сме да свързваме всеки прочут човек с неговото финансово положение, с персоналния му живот, който е на показ непрестанно, както и с движимостите, които има. Но има персони, които внезапно се откъсват от определението „ звезда “ и освен, че не парадират с парите си, а даже и преднамерено прикриват опциите си.

Ще се попитате, само че за какво? – ние знаем, че са богати.

Защото те не желаят да бъдат запомнени с това какъв брой скъпи коли карат, какъв брой имения са си купили и с какъв брой девойки са преспали. Имат задача, цели и фантазии, към които вървят. Изповядват лична философия за живота и това ги прави освен още по-успешни, само че и по-вдъхновяващи. Днес ще ви покажем 10 от тях и техните съществени идеологии в живота.

1. Марк Зукърбърг

Може би няма младеж, който да не е чувал това име и да не знае кой е. Създателя на Фейсбук оглавява класацията за един от най- младите милиардери в света. На 32г., той към този момент има над 55 милиарда $ и популярност, която идва внезапно и ненадейно. Зукърбърг обаче и до ден сегашен не губи надзор над себе си и не си и помисля, че е освен това. Може да забележите облеклата, които носи, най-вече сиви тениски и сини дънки. На въпрос за какво непрекъснато върви по този начин, той дава отговор „ Искам да направя живота елементарен. Всекидневно би трябвало да вземам редица значими решения, тъй че се пробвам да се освободя от всяка дреболия. Дори привидно дребните решения, като да вземем за пример тези, какво да облечем и какво да закусим лишават времето и силата, които бихме могли да им посветим на надалеч по-важни въпроси “.

Парите си той влага в най-различни дела и задачи. През ноември предходната година, откакто се появи на бял свят неговата първородна щерка, Марк и брачната половинка му Присила оповестиха, че до края на живота си ще дарят 99% от акциите си във Фейсбук за основаването на един по- добър свят, разрастващ човешкия капацитет и реализиране на тъждество. По-рано тази година двойката разгласи, че подарява 3 милиарда $ за лекуване и предварителна защита на всички заболявания по света.

2. Киану Риийвс

В средите на Холивуд артистът е определян като неразговорлив, затворен в себе си и постоянно печален. Макар да има сметка с над 350 милиона $, Рийвс се слави с безинтереса си към парите и тоталното им отменяне. Води напълно елементарен, даже по едно време сиромашки метод на живот, а зад лицето си крие не изключително лека орис. Баща му е нарушител и от доста години Рийвс скъсва контакта си с него, само че целия му живот се срутва, когато дългогодишната му другарка Дженифър Сайм умира в автомобилна злополука през 2001г. По-рано двамата губят и дете, което се ражда мъртво. Оттогава Рийвс запълва празнината в себе си, единствено посредством актьорски функции, а персоналния му живот е тематика табу.

3. Стив Джобс

Приживе основателят на Apple се слави със своя придирчив усет към технологиите, които основава. Стремежът му към изцяло идеален артикул лишава доста, и постоянно неговите чиновници са били на прага да се откажат. В персоналния му живот обаче нещата не стоят тъкмо по този начин. Със положение от 8 милиарда $ Джобс в никакъв случай не трансформира стила си. Носи един и същи тип облекла, такива каквито е носил и през 80-те, не се концентрира върху цветове и трендове, а повода е същата като при Зукърбърг – загуба на време. В биографията му се загатва, че е имал дом в Удсайт, който е бил необзаведен, има единствено някои съществени неща, без които човек не може. По- късно със брачната половинка си Лорийн си купуват хубаво и спретнато жилище в остарялата част на Пало Алто, само че то още веднъж не е шикозно и съвременно, а напълно елементарна къща.

4. Джоан Роулинг

Авторката, която сътвори цялата фантастична магия, наречена „ Хари Потър “, накара доста да повярват в нея и през днешния ден да се радва на над 500 милиона продадени копия в целия свят. Преди триумфа на книгите си, Роулинг е елементарна английска стопанка, издържаща се от помощи. Справя се сама с всичко, в това число и с развъждането на детето си. До 1997г., когато славата я застига мълниеносно и ненадейно. Днес тя е една от най-известните и богати писателки в целия свят, само че известността ѝ се свързва и с множеството благотворителните дела, които поддържа.

5. Кийра Найтли

Чаровната актриса, която макар младата си възраст има забележителни функции в киното, е неприкрит бранител на елементарния живот. За нея щастието не се състои във властта и парите, а в дребните неща. Ето по какъв начин развива тя своята философия: „ Мисля, че в случай че човек има безценен метод на живот, той се отчуждава от приятелите си, които нямат опция да живеят по този метод. Някои от най-веселите ми прекарвания са били на семпли, а не на първокласни места. “

6. Рей Романо

Досетихте ли се кой е той? Чаровният смешен артист от „ Всички обичат Реймънд “ несъмнено. Признава, че парите от сериала са го подсигурили до живот и на 58г. е подготвен да се отдръпна от света на киното, като се отдаде напълно на фамилията си. Макар с тлъста сметка, артистът по този начин и не се изкушава да пробие в скъпи кино продукции, а се изявява като комедиант, играещ главно скечове. Казва, че киното в никакъв случай не го привличало толкоз, колкото играта пред аудитория. И въпреки да е на възраст, в която доста артисти вършат най-запомнящите си функции и филми, той се отхвърля и слиза от сцената горделив и задоволително благополучен.

7. Джейми Оливър

Революционерът на здравословната храна и кулинарът, който освен е разкрил призванието си, само че заразява с него милиони по света. Безспорно, че финансите на Оливър са много солидни, само че замислете се кой го интересува това. Всеки го разпознава като готвача, пропагандиращ здравословния метод на живот, с задачите си по учебните заведения за вярно хранене и с ред други дела. Тоест, Оливър освен, че не парадира с парите си, само че и е съумял да накара целия свят да се интересува от това, което желае да ни каже, а не от това каква къща има и къде.

8. Опра Уинфри

Легендарната през днешния ден телевизионна водеща е имала извънредно тежък живот. През всичките безчовечен тествания, които минава на млади години, тя съумява освен да се избави от кошмарния си живот, само че и да стартира напълно нов, доста по-добър от предходния. Уинфри става първата жена милиардер от афроамерикански генезис. Жена с задача, която да следват милиони неуверени в себе си девойки. Днес тя е една от най-влиятелните и богати дами в света, а опциите, които има влага в стотици благотворителни дела.

9. Линдзи Лоън

Няма да повярвате, само че домът на актрисата е повече от непретенциозен. Звездата има дребен апартамент в елементарен блок, намиращ се в Лос Анджелис, който предлага достъп до публичен басейн, общо перално помещение и баскетболно игрище. Интериорът на жилището ѝ също е извънредно обикновен и без непотребен разкош.

10. Сара Джесика Паркър

Известната актриса освен, че обича да живее непретенциозно, само че и не се свени да показва това по всевъзможен метод. Отраснала в оскъдно семейство, звездата от „ Сексът и градът “ през днешния ден учи и децата си на сдържаност и почитание към всичко. Дори признава, че постоянно пазари в магазини втора ръка, макар сметката ѝ от към 90 млн. $.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР