Свикнали сме да свързваме бохо плитките с небрежния стил на

...
Свикнали сме да свързваме бохо плитките с небрежния стил на
Коментари Харесай

Една разкошна прическа за парти с плитки

Свикнали сме да свързваме бохо плитките с небрежния жанр на пролетта и лятото, само че се оказва, че те намират своето място даже в бляскавите визии за празненство сезона.

Само си представете съчетанието от невисок кок и плитка, плюс няколко свободни кичура, обрамчващи лицето. Звучи красиво, нали? Добрата вест е, че също по този начин е елементарно за реализиране.

Коафьорът от лондонския салон Percy & Reed’s East Адам Рийд ни коментира по какъв начин тъкмо да си създадем тази прическа, съвършен микс от юношески изискан и грациозност. Добър вид е да я съчетаете с рокля или топ с голи плещи, по-специално деколте или огромно украшение, защото прибраната на тила коса ще открие тази част от тоалета и ще разреши на детайлите там да изпъкнат. Освен това е страховит избор, в случай че сте решили да заложите на огромни обеци, обсипани с камъни, които пуснатата коса другояче би скрила.

 loreal-hair-2

Стъпка 1: Подгответе косата си, като я измиете с шампоан и обичания ви подхранващ еликсир, с цел да е мека и подготвена за стилизиране.

Стъпка 2: Докато я сушите със сешоар и огромна четка, употребявате спрей за текстура и размер, който съдържа в себе си и отбрана от топлинна обработка.

Стъпка 3: Отделете два тънки кичура от двете страни на главата. Те ще ви трябват за тънките плитки в предната част.

Стъпка 4: Напръскайте корените на косата със изсъхнал шампоан и я срешете обратно. Така тя ще има повече размер и няма да прилепне.

Стъпка 5: Време е да се заемете с първата плитка. Разделете косата на четири елементи.

Започнете с кичура от лявата страна и го прехвърлете върху този до него, а по-късно под идващия.

 loreal-hair-3

Повторете придвижването с останалите кичури. Целта е външните кичури да се сплетат с вътрешните. След като усвоите придвижването сами ще се ориентирате кой кичур след кой следва. Това е класическа плитка с четири кичура, за която можете да откриете безчет насоки и клипчета в Youtube. Накрая завържете косата с дребен ластик.

Стъпка 6: Подпъхнете долния завършек на плитката изпод, с цел да скриете ластика, и я закрепете с няколко елементарни черни фиби. Напръскайте с лак за коса.

Стъпка 7: Върнете се към двата свободни кичура и също ги сплетете на плитки от четири елементи. Закрепете ги от двете страни с фиби.

Стъпка 8: Завършете с лак за коса, който да фиксира цялата прическа.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР