Свикнали сме да смятаме, че е по-добре да родим по-рано

...
Свикнали сме да смятаме, че е по-добре да родим по-рано
Коментари Харесай

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Свикнали сме да считаме, че е по-добре да родим по-рано през живота си, само че съгласно това изследване нещата не се оказват тъкмо по този начин.

Все по-често виждаме двойки, които избират да родят на по-късен стадий от живота си, и за това може би си има причина. Според холандско изследване, проследило 32 892 деца от фамилии на родители от разнообразни възрастови групи, стигна до любопитно изобретение.

Оказва се, че майките, които са били над 35 години, когато са родили, се радват на по-добре възпитани деца, които имат по-малко проблеми по време на растежа. 

 Ново изследване потвърждава, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Учителите на тези деца споделят, че изпитват по-малко компликации при възпитаването им – те са по-отговорни и податливи на уроците, които им се преподават.

Това евентуално се дължи на по-добрата преценка, която родителите са си основали към този момент в този миг от живота. Много други изследвания демонстрират, че хората над 40 към този момент са се научили да овладеят страстите си и са се поучили от досегашния си житейски опит. А когато възпитателите са по-сигурни и спокойни, то и децата по-лесно се развиват през годините.

Ще става все по-лесно за двойките да раждат на по-късен стадий, в случай, че медицината непрекъснато се развива, тъй че да оказва помощ на здравословното раждане на всяка възраст.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР