Свикнали сме да си взимаме душ веднага щом се приберем

...
Свикнали сме да си взимаме душ веднага щом се приберем
Коментари Харесай

Как ежедневното къпане влияе на здравето ни

Свикнали сме да си взимаме душ незабавно щом се приберем вкъщи след дълъг работен ден. Понякога пък го вършим заран, с цел да се освежим и заредим с нови сили преди работа. Но в този момент, когато през последните седмици не се постанова да вървим до офиса, тъй като работим от у дома, сякаш малко неглижираме персоналната си хигиена.
 Банята, къпането и за какво най-хубавите хрумвания идват под душа
Защо най-хубавите хрумвания идват под душа

Въобще не е инцидентно

Освен че не се отразява добре на близките, с които живеем, това, несъмнено, не оказва удобно въздействие и на здравето ни.

Въпреки че честото къпане не е изключително целесъобразно за хора с по-суха и сензитивна кожа, за тези, които нямат такива проблеми, ежедневният душ може да помогне повече, в сравнение с да подреди - изключително когато сме затворени в дома.
 Снимка 478163

На фона на рецесията доста хора изпитват нараснали равнища на тревога и меланхолия. Ежедневният душ оказва помощ освен за придържане към позната рутина, само че и оказва значително въздействие върху това по какъв начин се усещаме.

Според Psychology Today, откриватели от Вирджиния откриват, че душовете със студена вода оказват помощ да се оправим по-лесно с депресията , защото ниската температура задейства симпатиковата нервна система и усилва отделянето на норепинефрин в мозъка.

Една вана или душ с топла вода също е в положение да направи чудеса с метода, по който се усещаме. Топлата вода усилва равнищата на азотен оксид в кръвта , като в същото време намалява кръвното ни налягане и ни кара да изпитваме успокоение и улегналост.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР