Свикнали сме да приемаме самовлюбеността като изцяло негативно качество. Онези

...
Свикнали сме да приемаме самовлюбеността като изцяло негативно качество. Онези
Коментари Харесай

Положителната страна на нарцисизма

Свикнали сме да одобряваме самовлюбеността като напълно отрицателно качество. Онези хора, които назоваваме нарици, гледаме с отрицание и се чудим от кое място имат самочувствието, което показват. А дали пък скрито не им завиждаме? Поне малко!?

Според ново проучване на университета в Белфаст, цитираното от Daily Mail, множеството съумели хора в действителност са нарциси . Високата самокритика повдига тяхната убеденост, че могат да се оправят с всяко едно тестване, изпречило се на пътя им. И в действителност го вършат, тъй като не се съмняват, че са най-хубавите.

 Снимка 364868

Чувството, че сме освен това от другите, идва с една психическа резистентност , което ни е доста нужна по пътя към триумфа. Тези черти от характера стартират да се появяват още в ранна ученическа възраст.

А след години срещаме някой съученик, който е бил " надувката " на класа, само че през днешния ден към този момент има личен бизнес, семейство и доста по-подреден живот от нас. Ние пък към момента се взираме в негативите си , отдавайки им повече значение, в сравнение с сериозните плюсове.

 Да обичаме себе си е съвременно
Да обичаме себе си е съвременно

Нека стартираме от на следващия ден

Въпреки своята положителна страна, нарцисизмът продължава да бъде част от т.нар тъмна тройка на личността дружно с психопатията и макиавелизма (мамене и манипулиране). Това е следващото доказателство, че нещата в никакъв случай не са единствено черни или единствено бели.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР