Свикнали сме да приемаме кралица Рания като една от най-елегантните

...
Свикнали сме да приемаме кралица Рания като една от най-елегантните
Коментари Харесай

Наруши ли кралица Рания протокола на Ватикана

Свикнали сме да одобряваме кралица Рания като една от най-елегантните дами и същински образец за подражателство в доста връзки. В последните седмици обаче стилните й избори, сходно на тези на кралица Летисия, събраха много спорни реакции.
 Кралица Летисия, полата с дупка, роклята с гол тил и все по-спорните й фешън решения
Критиките, които все по-често получава кралица Летисия

Започна ли да бърка с стилните си решения

В края на предходната седмица йорданската кралица беше на посещаване във Ватикана дружно със брачна половинка си крал Абдула II. Аудиенцията им при папа Франциск се състоя на 10 ноември. Сред обсъжданите тематики е " разговорът сред другите вероизповедания, мирното общуване и защитаването на християнското наличие в района ", се споделя в публично известие на уеб страницата на йорданския кралски двор.

Не тематиките, които кралят и кралицата са обсъждали с папата се оказват противоречиви в тази ситуация. А тоалетът, определен от 52-годишната Рания. Тя е в черна рокля с дължина под коленете и дълги ръкави с бели маншети на Diamondogs.

His Majesty King Abdullah II, accompanied by Her Majesty Queen Rania, meets with His Holiness Pope Francis, with discussions covering the need to sustain interfaith dialogue, promote coexistence, and protect the Christian presence in the region

© Vatican Media
— RHC (@RHCJO)
Косата си е покрила със свободно преметнат бял шал. И точно той ядоса някои хора, които прецизно наблюдават разпоредбите за дрескода във Ватикана.

Според тях всяка дама на посещаване при папата, без значение дали е кралица, би трябвало да е облечена в черно и покрила косата си също с черно.

Изключение вършат единствено тези, за които се отнася така наречен privilеge du blanc - привилегия да носят бяло. Това са единствено кралици на католически страни, като да вземем за пример кралица София и кралица Летисия - майката и брачната половинка на испанския крал, както и принцеса Шарлийн от Монако.
 Принцеса Шарлийн, принц Алберт и срещата им с папата във Ватикана
Принцеса Шарлийн и една среща с папата

Принцът и принцесата на Монако са във Ватикана

Според известния Instagram профил за кралска мода Royal Fashion Police разпоредбите във Ватикана са станали много по-либерални с идването на папа Франциск и правилото за черните облекла за дамите на визита към този момент не е толкоз строго.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР