Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха

...
Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха
Коментари Харесай

Бит от полицаи пред депутатите: Изритаха ме в главата така, че лещите ми паднаха

Свидетелски роман за претърпяното по време на миналогодишните митинги изслушаха депутатите от комисията, която проверява полицейското принуждение. Пред тях се яви един от потърпевшите предишния септември - Даниел Павлов.

" Полицаите ме изритаха по този начин в главата, че лещите ми паднаха ", разказа той претърпяното пред комисията, ръководена от Николай Хаджигенов.

" Може да съм бил по-емоционален, само че не съм направил нито физическо, нито вербално принуждение. Бях се обърнал встрани, трима или четирима служители на реда ме издърпаха нападателно, повалиха ме на земята и ме изритаха в главата. Лещите ми бяха избити от очите. В продължение на 20-30 секунди не можех да си поема никакъв въздух поради мощното извиване на ръцете откъм гърба ", описа Павлов.

По думите му служителите на реда и прокурорът са твърдели, че е оказал опозиция при ареста.

" Подали сме сигнали в Министерство на вътрешните работи, в прокуратурата за полицейско принуждение. Беше ми изпратено писмо от прокурор Иво Боев, който споделя, че не открива никакво полицейско принуждение, а аз съм оказвал страхотна полицейска опозиция. Бил съм ритал полицейския бус, което е копи пейст, много други обвинени го имат. И пиратка, гръмнала в очите на служител на реда съм бил метнал. И двете не са правилни. Прокурорът споделя, и че не е упражено никакво принуждение против мен, което не е правилно ", свидетелства още пострадалият.



Председателят на комисията Николай Хаджигенов изброи имената на седем служители на реда, снимани да бият протестиращите зад колоните на Министерския съвет. Той твърди, че става въпрос за Митко Савовски, Стоян Стоянов, Венцислав Георгиев, Али Алиев, Дани Димитрова и Андон Андонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР