Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.

...
Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.
Коментари Харесай

Радев: Не изключвам вето върху бюджета, ако НС не озапти финансовия министър

" Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите . Аз доста ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира " Булгартрансгаз ". Само за месец сдружението натрупа 260 млн. лева дълг, а приходи в бюджета няма ". Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев .

По думите му това решение дискредитира страната ни пред европейските ни сътрудници.

" Недопустимо е желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд . Тази земя е стратегически запас. Тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна поради настоящи бюджетни потребности, нито да служи като отплата за невъзможността да се ръководят държавните финанси ", сподели още Радев.

Той прикани " рационалните политици от всички партии да пресекат тази случка ".

" Досега президент не е налагал несъгласие върху закона за Държавния бюджет , само че, в случай че Народното събрание не озапти министъра на финансите, аз не изключвам и подобен вид ", добави Радев. 

Държавният глава разгласи началото на 21-вото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " , която се организира под неговия патронаж и е в поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР