„Свидетели сме на поредното неоснователно искане, насочено персонално срещу главния

...
„Свидетели сме на поредното неоснователно искане, насочено персонално срещу главния
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на Йорданова: Неправомерен политически натиск, преследващ нелегитимни цели

„ Свидетели сме на следващото безпричинно искане, ориентирано персонално против основния прокурор, чието разглеждане е от компетентността на Пленума на Висшия правосъден съвет “, пишат на страницата си във Facebook от прокуратурата в отговор на правосъдния министър Надежда Йорданова, която внесе в края на работния ден за разглеждане предложение за освобождение от служба на Иван Гешев.

„ Фактът, че и това искане се базира на погрешни изказвания, медийни внушения и фабрикувани сигнали, събирани дълготрайно време в Министерство на правораздаването, сочи единствено и само за непозволен политически напън върху прокуратурата, преследващ нелегитимни цели. От публикуваното прессъобщение на Министерство на правораздаването e видно, че в политическото му управление е налице надълбоко непознаване на Конституцията на Република България и Закона за правосъдната власт, респективно регламентираните в тях пълномощия на основния прокурор.

Прокуратурата е уверена, че в хода на общественото разискване ще стане изцяло ясна и цялостната правна неплатежоспособност на импортираното от политика госпожа Йорданова искане във Висш съдебен съвет “, пишат от държавното обвиняване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР