Свидетели сме на поредния опит на псевдорадетелите за промяна да

...
Свидетели сме на поредния опит на псевдорадетелите за промяна да
Коментари Харесай

Иван Тропанкев: Вижда се, че идва краят на случайно попадналите в политиката шарлатани

Свидетели сме на следващия опит на псевдорадетелите за смяна да си върнат с лъжливи популистки хватки властта. Уж бяха споделили, че ще върнат незабавно мандата, тъй като желали бързи избори. После обаче почнаха да усукват, че очаквали поддръжка за държавно управление на малцинството, извадиха от шапката с фокусите програмна декларация за разискване, а последно заговориха за цели за реализиране. И откакто получиха мандата, както тупаха преди този момент топката с алабалистиката " от вас поддръжката, от нас ръководството ", внезапно се разбързаха да провеждат срещи с парламентарно показани партии и да имитират хрисимост. 
 
Всъщност задачата им е да намерят съидейници в неуспеха, който е предупреден. Защото са наясно, че следващата им шмекерия освен няма да мине, само че и ще отблъсне и дребното им останали гласоподаватели. Само че надали някой ще им се върже, въпреки че техните " световни " обединителни правила не могат да бъдат оспорени. Но не могат и да прикрият това, което ги разделя. Включително с тогавашните съдружни сътрудници, както се случи, когато съставяха в мола злощастно провалилото им се държавно управление. 
 
Затова закономерно отказаната им поддръжка от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", резервираността на " Български напредък " и даже нефелната взаимност, която получават от Демократична България ще са отново в техен ущърб. Избирателите не са слепи и виждат, че и досегашните съдружници на Политическа партия не желаят да бъдат завлечени. Наясно са, че следващото политическо менте, пристигнало на власт с куп измами и консумирало властта най-вече за себе си, се е запътило към небитието. 
 
Номерът с " правилата " в действителност е фокус за наивници. Защото те не могат да предложат даже неясно копие на проектокабинета " Габровски ". А и дотам са уверени в личното си великолепие и незаменимост, че би било засегнатост за тях самите, в случай че не предложат отново себе си. А дребният им другарски кръг да озарява двамата съпредседатели като само вероятните продължители на псевдопромяната. 
 
Проблемът е, че в случай че го създадат, както към този момент намекнаха с обществени самохвалства кой е да вземем за пример най-хубавият финансист на България, ще провокират само следващата порция насмешки. Затова ни заглавичкват с " правила ", с цел да запазят лицата им за идните избори. Но и тази лъжлива тактичност няма по какъв начин да проработи. 
 
Вече не могат да разчитат на галещи слуха планове. Последиците от тяхното ръководство демонстрират друго. И всички го усетиха и не престават да усещат по джоба си. Бързите негативни реакции на парламентарно показани партии единствено часове след връчването на мандата, не дават и най-малък късмет на Политическа партия с изключение на за гръмък, само че непотребен спор в пленарната зала. Който ще удостовери изолираността на " радетелите за смяна ". 
 
Въпросът е значи ли това забързване, че партиите желаят да завърши процедурата за сформиране на държавно управление и към този момент насочват напъните си в подготовка за нови избори!?По-вероятно, въпреки че конституционната процедура не е завършила. Преди няколко месеца, още при конструирането на новия парламент и напрежението при избора на ръководител, а след това в гневните конфликти в законодателната активност, стана ясно, че от рушители на демократичните правила каквито се оказаха пристигналите да " избавят " страната ни, не може да се чака поддръжка за сформиране на държавно управление.
 
Затова за третия мандат се говореше като за панацея и допустимо решение. Но през днешния ден тази опция наподобява към този момент непродуктивна. Особено откакто тези, които трябваше да бъдат изчегъртани, се чака да завоюват още веднъж, съгласно социолозите, освен това задоволително безапелационно, което ще даде късмет да получат поддръжка за държавно управление, сходно на препоръчаното от проф. Габровски.
 
Както и да се развият политическите процеси, вижда се, че идва краят на инцидентно попадналите в политиката. А това ще накара всички, които в бъдеще се озоват в Народното събрание да развиват съдружната просвета и да търсят решения, в това число конституционни промени, които да върнат доверието в политическата класа. 
 
Остава открит обаче въпросът докога гласоподавателите ще робуват на мита за мощния човек, който ще ни оправи. Докога ще се надяват на следващия избавител, който сходно на Остап Бендер, героят на братята Илф и Петров ще докара и децата на лейтенант Шмид. Заедно ще опоскат страната като скакалци, ще избягат с откраднатото, а на нас ще оставят да плащаме задълженията им. 
 
За да бъде разрушена тази митология, е належащо тези, които нарушават конституцията, окрадоха девет милиарда за девет дни, подписаха меморандум със заробваща уговорка с " Джемкорп ", облажиха се от газовите далавери през предходната пролет, пропуснаха да вземат заем при 1,3 % рента и се наложи служебното държавно управление да го вземе на 4,85%, лъжеха за покупко-продажбите с оръжие, само че получаваха комисионни от медиаторите, сложиха ръка на Банката за развиване, правиха насилия по време на изборите, като задържаха непозволено почтени, да получат отговарящ отговор от правосъдната власт, която те също се пробваха да дублират със своя. Този отговор би трябвало да е толкоз пронизителен в назидателността си, че да е обица за всеки, който реши да " избавя " родината ни.
 
Източник: Труд
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР