Световнята №1 в женския тенис Гарбине Мугуруса напусна турнира в

...
Световнята №1 в женския тенис Гарбине Мугуруса напусна турнира в
Коментари Харесай

Мугуруса отпадна от турнира в Бризбейн заради контузия за четвърта поредна година

Световнята №1 в женския тенис Гарбине Мугуруса напусна шампионата в Бризбейн, откакто се отхвърли поради травма. За четвърта поредна година испанката си потегля от конкуренцията в Австралия още след първия дуел. Тя почувства болки в крайници си по време на третия сет от дуела с Александра Крунич при резултат 7:5, 6:7 (3), 2:1.

Срещата на централния корт в Бризбейн беше доста забавна, откакто Мугуруса взе първия сет, само че във втория 53-ата в света поведе с 5:2. Шампионката от " Уимбълдън " съумя да завоюва четири от идващите пет гейма, с цел да докара нещата до тайбрек. В него сръбкинята завоюва със 7:3, с цел да се стигне до съдбоносен трети сет.

Мугуруса завоюва първите два гейма, след което при 2:1 се строполи на корта, поради крампи и на двата крайници, отказвайки се незабавно. Испанката даже не съумя да напусне игрището сама.

За четвърта поредна година тя отпада толкоз рано от шампионата в Бризбейн. През 2015 година не изигра нито един мач, тъй като се отхвърли след травма в глезена в навечерието на шампионата, а година по-късно контузия в левия крайник постави завършек на целия ѝ сезон. През предишния сезон Мугуруса отпадна на полуфинал след травма в бедрото.

.@GarbiMuguruza is forced to retire due to cramping.@KrunicAlex is the first to advance to the @BrisbaneTennis Quarterfinals 5-7, 7-6(3), 1-2 ret. pic.twitter.com/5toquhMRkr
— WTA (@WTA) January 2, 2018

" Не съм удовлетворена какво се случи, тъй като желаех да играем още. Желая на Гарбине бързо възстановяван. Надявам се, че тя ще бъде във форма за Australian Open ", сподели след мача Крунич, която продължава към четвъртфиналите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР