Световното първенство в Катар 2022 ни предоставя възможността да видим

...
Световното първенство в Катар 2022 ни предоставя възможността да видим
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Тимъти Уеа

Световното състезание в Катар 2022 ни дава опцията да забележим някои от най-хубавите футболисти в света. В рубриката ни „ Под лупа в Катар 2022 “ се опитваме да ви срещнем с най-хубавите и евентуални млади играчи на Мондиала, които ще имат опцията да блеснат с изявите си.

Днес ще обърнем внимание на един футболист, който впечатли с екипа на Съединени американски щати на терените в Катар. Става въпрос за звездата на Лил Тимъти Уеа. Той играе като централен нападател, само че може да се подвизава и на крилото, което придава поливалентност, като може да бъде употребен на няколко позиции в хода на даден мач. До момента на Световното състезание Уеа има един гол, само че е записал и 1,33 основни подавания приблизително на мач. Това демонстрира, че той може да бъде рисков и в ролята си на изобретателна фигура на терена.

Нападателят записва и приблизително по три удара приблизително на мач, което е отзив за това, че обича да пробва изстрели, както в наказателното поле, по този начин и отвън него. Уеа записва и 37,7 докосвания приблизително на мач, което е индикатор за играча, че е замесен доста в мача, а не остава изолиран.

Играчът се спарвя добре и във френското състезание с екипа на Лил. Тимъти Уеа мина в тима през лятото на 2019-та година от тима на ПСЖ за сумата от 10 милиона евро. Футболистът има едвам 53 минути приблизително на мач през този сезон, защото лекуваше контузия на стъпалото, само че съумява да запише 2 асистенции и 35,7 докосвания приблизително на мач. Уеа обича да играе с топката, той не чака просто да се разпише, а му харесва и самичък да провежда нападенията и да управлява придвижването на офанзивата.

Тимъти Уеа има и 1,67 единоборства приблизително на мач, което демонстрира, че не се опасява да влезне в конфликт с противниковите състезатели. Нападателят е висок 183см, само че е деен и в отнемането на топката, като най-голямото преимущество на атакуващия състезател е неговата скорост. Уеа има контракт с Лил до 2024-та година, само че неговото показване на Световното състезание може да усили цената му и да ускори интереса към него.

За Съединени американски щати следва мач с Нидерландия в осминафиналната фаза на Световното първенствов в Катар.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР