Световното първенство по волейбол ще се проведе на друго място

...
Световното първенство по волейбол ще се проведе на друго място
Коментари Харесай

Световното по волейбол няма да е в Русия, а на ново място и по нова формула

Световното състезание по волейбол ще се организира на друго място и при нова формула. FIVB разгласи период до 14 март, в който ще се одобряват предложения от страни, които желаят да одобряват шампионата при мъжете, който трябваше да се състои сред 26 август и 11 септември в Русия, само че семейството бе отнето след спора с Украйна.

Турнирът ще се организира бъде в 6 групи по 4 тима, а след края на груповата фаза ще се премине към директна елиминация, в която присъединяване ще вземат първите 2 тима от всяка група и най-хубавите 4 трети отбора. Ще се изиграят осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и край. Промяната е, че във втората фаза няма да има групи, както бе планувано до момента.

FIVB добави, че смяната ще разреши на няколко страни да бъдат домакини на груповата фаза, до момента в който елиминациите ще бъдат съсредоточени в две страни, а полуфиналите и финалите на едно място.

България попадна в една група със Съединени американски щати, Мексико и Полша.

Очаква се нова информация да има в средата на месеца, когато ще стане ясно кои страни са декларирали предпочитание за домакинство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР