Световното първенство по футбол за жени приключи преди повече от

...
Световното първенство по футбол за жени приключи преди повече от
Коментари Харесай

Испанската футболна федерация поиска оставката на президента си след скандала с целувката

Световното състезание по футбол за дами завърши преди повече от седмица, само че отзвукът от него в страната победител - Испания, мина оттатък играта на терена. 

Испанската футболна федерация прикани президента си - Луис Рубиалес, да подаде оставка поради целувката с Йени Ермосо след победния край на международното. Според организацията с това е нанесен удар по имиджа на известния спорт. 

Въпреки апелите на държавното управление и футболистите - от дни Рубиалес отхвърля да се отдръпна, тъй като съгласно него целувката била по взаимно единодушие. Но Ермосо отхвърли изказванията му. Прокурори в Испания разглеждат допустимо полово принуждение, а FIFA временно спря президентските права на Рубиалес и проверява случая.

От футболна лига за жени в страната също оповестиха, че мъжът би трябвало да напусне поста си. 

" Испанското общество и държавното управление бяха ясни. Всички се съгласиха, че това е недопустимо, тъй като не става дума единствено за целувката, а за държанието към нашата победителка ", сподели Педро Малабия, основен стратегически шеф на футболната лига за дами в Испания.

Над 80 футболистки към този момент споделиха, че няма да играят за Испания, докато Рубиалес не подаде оставка. В центъра на Мадрид десетки излязоха на митинг срещу него и в поддръжка на женския народен тим. 

" На тази проява има и дами, и мъже, които не желаят повече мъже като Рубиалес ", уточни Мария Аранда, протестираща.

А в това време, майката на Рубиалес разгласи гладна стачка поради отношението на хората към сина ѝ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР