Световнопризнатият витруоз Вадим Репин пристигна в България за концертите си

...
Световнопризнатият витруоз Вадим Репин пристигна в България за концертите си
Коментари Харесай

Големият цигулар Вадим Репин е в България и вече...

Световнопризнатият витруоз Вадим Репин дойде в България за концертите си в София и Пловдив. Директорът на Софийската филхармония Маестро Найден Тодоров персонално посрещна огромния цигулар, който мигновено болести с усмивката си всички музиканти в зала „ България ”.

За ценителите на класическото изкуство в Пловдив концертът на Вадим Репин в зала Сила на 4 октомври ще е първата среща с огромния музикант. Софиянци ще се насладят на изкуството му за втора поредна година, а билетите за концерта в зала „ България ” на 3 октомври към този момент са изцяло разпродадени.

Покорилият международните подиуми и сърцата на милиони фенове цигулар е единствено на 11 години, когато печели първа премия на състезанието „ Виенявски “. На 15 дебютира в Карнеги Хол, а на 17 става най-младият притежател на огромната премия на един от най-престижните състезания „ Кралица Елизабет “ в Брюксел. Изпълнението му толкоз впечатлява Белгийската кралица, че тя му подарява поданство. Неизброими са премиите, които цигуларят получава оттогава до през днешния ден. Участвал на всички влиятелни състезания, той непроменяемо получава Гранд При на всички места, където се яви. За него огромният Йехуди Менухин споделя, че е най-перфектният цигулар на нашето време. Виртуозът е женен за примата на Болшой спектакъл балерината Светлана Захарова.

Вадим Репин и Софийската филхармония ще показват Концерт за цигулка на Макс Брух. В програмата ще прозвучат още Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс, както и Италианската симфония на Менделсон.

За концертите си с виртуозния цигулар Маестро Найден Тодоров споделя “Неповторимо е да работиш с толкоз огромен човек и музикант. Щастлив съм, че жителите на Пловдив, моя роден град, ще имат опцията да чуят и видят Репин онлайн дружно със Софийската филхармония. За мен е голяма чест и отговорност да застана зад диригентския пулт. ”.

Билети за музикалното събитие на 4 октомври в зала Сила в Пловдив към момента са налични в мрежата на Ивентим и касата пред Общината, а цените са от 20 до 50 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР