Световноизвестното списание MorningCalm включва Пловдив в поредицата си Special Destination.

...
Световноизвестното списание MorningCalm включва Пловдив в поредицата си Special Destination.
Коментари Харесай

Корейско списание разхожда читателите си из Пловдив СНИМКИ

Световноизвестното списание MorningCalm включва Пловдив в поредицата си Special Destination. Месечното издание отделя 10 страници на града под тепетата, включващи неповторими фрагменти и забавни обстоятелства за Европейската столица на културата.

Тематичната разработка стартира със фотос, заемащ две страници и описващ в елементи хубостите, които се разкриват от Небет тепе. Описанието изпод гласи: „ Спокойното движение, историческите благосъстояния, актуалното изкуство и кухнята на Пловдив тази година са в центъра на вниманието, тъй като вторият по величина град в България е Европейска столица на културата “.

На идната страница читателите откриват дребна карта на града, подсказваща с какво ще се срещнат в идващите редове. А над текста, спиращите дъха фрагменти този път са от Античния спектакъл и Римския стадион.

Първите няколко фрази предизвикат усмивки, поради закачливото начало.

„ Прекарайте единствено един ден в Пловдив и сигурно ще чуете за айляк, локалната дума за спокойния метод на живот, за която доста поданици споделят, че най-добре дефинира втория по величина град в България. Това е малко, приветливо място, с оживени улици и доста зелени площи. Място, където хората знаят по кое време да работят и по кое време да поспрат в някое заведение на тротоара за по кафе или чаша малко известно, само че чудесно локално вино “.

По-нататък се разказва величието на Античния спектакъл, който е на повече от 2000 години и на Римския стадион, който е издигнат през II век. Авторът изяснява, че се демонстрира единствено дребна част от стадиона, само че той продължава и под пешеходната зона на центъра. Възможността му да побере 30 000 души го прави едно от най-големите свидетелства, останали от римската ера.

Следващите две страници демонстрират шарени фрагменти от Капана и впечатляваща фотография от Археологическия музей, на която свети Панагюрското златно богатство.

“Днес квартал Капана е най-нашумелият в Пловдив. Неговите реновирани местенца, кафенетата, питейните заведения, предлагащи крафт бира и локални виновност, уличното изкуство и непретенциозните гурме заведения за хранене, построяват нова кулинарна еднаквост на града “.

Авторът продължава вълнуващата обиколка из Пловдив, показвайки други две цветни фотоси, на които се виждат няколко младежи. „ Арт сцената на Пловдив се води от млади българи, доста от които са се върнали след години, прекарани в чужбина “ – написа в описанието пътешественикът.

Тематичната разработка приключва с две страници, играещи роля на guidebook. Информацията ориентира читателите за идните събития от културния календар на Пловдив и за най-хубавите от виновността, предлагани под тепетата.

Цялото списание можете да разгледате ТУК: http://morningcalm.koreanair.co.kr/e-book/ecatalog.jsp?catimage=1&Dir=79&fbclid=IwAR0I_OwUYOx7K-CiDifFRLece80Iw0LjQSBKBSS9WK9ppKBNbroU1Boh6a8

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР