Световноизвестният скулптор представя „Къпането , а фотографката споделя за последната

...
Световноизвестният скулптор представя „Къпането , а фотографката споделя за последната
Коментари Харесай

Павел Койчев и Елина Кешишева представят новите си изложби в „ART Детектив

Световноизвестният ваятел показва „ Къпането ", а фотографката споделя за последната си фотосесия на Dior

В новия епизод на подкаста за просвета и изкуство на Българска национална телевизия „ Арт Детектив ", водещата Симона Кръстева беседва със световноизвестния ваятел Павел Койчев, който споделя за другите интервали в творчеството си и показва новата си галерия - „ Къпането ". В специфичен бонус епизод, водещата среща феновете с надарената фотографка Елина Кешишева, снимала редица международни звезди.

Символи на съвършенство от разнообразни столетия могат да бъдат видени в изложбата на Павел Койчев - „ Къпането ", която бе открита преди няколко седмици. Разположена наоколо до парк-галерия „ Оригиналите ", паралелно с други негови творби, галерията навън се намира до село Осиковица, на 67 км. от София. От 2008 година негови произведения са непрекъснато изложени в тази изложба. Други статуи на създателя могат да бъдат видени в Национална художествена изложба и в градските галерии в София, Добрич, Варна, Пловдив, Стара Загора, Кърджали и Плевен. Произведенията му са част от редица частни сбирки в Германия, Дания, Швейцария, Франция, Холандия, Съединени американски щати, Белгия, Италия, Испания.
Павел Койчев излага творбите си още от 1982 година, когато в София и показана ппървата му независима галерия. Той взе участие в плана „ Световни художници в края на хилядолетието ", в централата на Организация на обединените нации Ню Йорк (1999); 54-тото Венецианско биенале (2011) и има голям брой независими изложения.



В специфичния епизод на „ Арт Детектив ", Симона Кръстева показва и Елина Кешишева с авторската ѝ галерия в „ Квадрат 500 ", която започва на 24 юни и ще продължи до 1 август. Фотографката споделя за професионалните си достижения и музи. Даян Крюгер, Ева Грийн, Ник Крйв, Вин Вендерс, Настася Кински са дребна част от звездите, застанали пред обектива на българката. А описът с топмодели и фешън сесии за фамозни дизайнери е още по-дълъг, като измежду тях е и последната акция на Dior. Елина е първият български фотограф, който взе участие в платформата „ Майстори на фотографията ".

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в региона на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и цифрови връзки в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по съвременно изкуство в Christie`s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby`s New York. Работила е за цифрови медии и като дизайнер на концепции за огромни издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е взе участие и в благотворителни дела в UNICEF и Women for Women UK.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР