Световноизвестният руски изследовател на мозъка академик Константин Анохин разкрива какво

...
Световноизвестният руски изследовател на мозъка академик Константин Анохин разкрива какво
Коментари Харесай

Какво са талантът, геният, дежа вю и лентата на живота пред очите

Световноизвестният съветски откривател на мозъка учен Константин Анохин разкрива какво са главните необясними за множеството от нас характерности на индивида и неговия мозък.

Например дежа вю – моментите, когато ни се коства, че пред очите ни има нещо към този момент забелязано, е удостоверение за развиването на мозъка, доста типично за децата и по-младите хора, които разполагат с по-неукротено въображение. Но е доказателство и за епилептична интензивност, която той дефинира като „ заблуда за минало”.

В Московския университет към този момент е основан Модел на моменталния витален преглед – така наречен минаване на живота пред очите ни като кино лента на бързи обороти. Това освен е реалност, а не нереалност на тежко заболели или умиращи хора. И е автоматизъм на мозъка. Също по този начин е знак за учените, че той може да работи на доста по-бързи обороти – една от безкрайните му благоприятни условия, които ние не използваме интензивно. Според английско проучване мозъкът може да работи на 60 ПЪТИ по-бързи обороти при индивида, до момента в който при опитите с мишки е потвърдено, че техният форсира до 7 пъти.

Всеки от нас може и самичък да откри този феномен по сънищата, които приключват със събитие, което се придвижва в действителния живот – примерно звън на телефон, който се разнася на границата сред съзнанието и подсъзнанието.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР