Световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски се срещна с над 200

...
Световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски се срещна с над 200
Коментари Харесай

Руският писател - фантаст Дмитрий Глуховски се срещна с почитатели в подземията на НДК

Световноизвестният съветски фантазьор Дмитрий Глуховски се срещна с над 200 от българските си почитатели в едно особено събитие в подземията на НДК, пост ". Култовият съветски създател, станал знаменит най-много със своята трилогия „ Метро " пристигна в София за премиерата на най-новата си антиутопия единствено няколко дни след грандиозната международната премиера на творбата, написанa непосредствено в аудиоформат, особено за Storytel.
основано от Storytel в мрачната стилистика на най-новата му творба - аудиосериала " Граничен
" Страхувам се, че антиутопиите все по-често и все-бързо се трансформират от литература в действителност ", сподели световноизвестният съветски публицист Дмитрий Глуховски на премиерата на аудиосериала " Граничен пост. " Граничен пост " пресъздава постоянно повтарящата се история за рухващата империя, която измисля своя зложелател и построява стени и легенди, с цел да го държи отвън границите си. Неочаквано, най-мощното и ужасно оръжие в историята се оказват думите. " Думите могат да убиват ", е посланието на съветския публицист във времената, когато езикът на омразата е превзел модерния ни свят.

В специфичната среща - диалог с медиите взеха присъединяване и преводачът на неговите текстове на български Васил Велчев, артистът, озвучил аудиосериалът " Граничен пост " Момчил Степанов, Лиза Василева и Анa Клисарска от Storytel и Христо Блажев от Ciela - издатели на Глуховски в България. Сериалът към този момент е в българската апликация на Storytel с превод на Васил Велчев и озвучена от Момчил Степанов.

„ За нас е огромно събитие фактът, че един от най-известните и издавани съветски създатели написа „ Граничен пост " особено за слушателите на Storytel. През нашата стримийнг платформа неговият сериал има опция да доближи бързо до аудитория в няколко страни. Историята, която Глуховски споделя, ще ви раздруса. И въпреки „ Граничен пост " да е научна фантастика, аналогиите със актуалните закани по света са натрапчиви ", споделя районният шеф на Storytel Лиза Василева.



С " Граничен пост " създателят на Meтро 2033 основава последната си история в неповторимата за него постапокалиптична стилистика. След смъртоносна революция, в която се употребяват и неразрешени оръжия, Русия е единствено дребна останка, от това, което е била. Границата на Московската империя е едвам на няколкостотин благи от края на града, до брега на река Волга, която е изцяло отровена с радиоактивни боклуци. Никой не е дръзвал да премине единствения останал цялостен железопътен мост към другия бряг на реката от години. До в този момент... С тази разтърсваща история за прегрешението, изкуплението и оговорността към поколенията, кралят на антиутопията ни предизвестява какво може да се случи, в случай че светът не помни предишното си и се отдаде на омразата.

Журналист и публицист, Глуховски е световно прочут с умелото комбиниране на научна фантастика и трилър, както и с острите си политически мнения. След големия триумф на първата му книга " Метро 2033 ", романите му са преведени на повече от 30 езика, а светът от " Метро " е пресъздаден в извънредно сполучлива компютърна игра. Самият Глуховски споделя, че " Граничен пост " е неговата последна антиутопия, след която ще опитва с други жанрове.

Денс създателят отпътува за Варна, където ще взе участие в интернационалния книжовен фестивал Варна Лит, проведен от издателство CIELA Books. Глуховски е един от номинираните за Европейската литературна премия " Димитър Димов " с неговата книга " Текст ".

Oсвен до редица аудиосериали, всеки клиент на Storytel в България има безграничен достъп над 500 заглавия на български и повече от 50 000 на британски. Съдържанието на български включва заглавия на модерни създатели като Алек Попов, Георги Господинов, Веселина Седларска, Здравка Евтимова, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага също типичен български създатели, международни престъпни шлагери, книги за самопомощ, обичани детски приказки и бестселърови заглавия. Записите на книгите са направени с присъединяване на надарени български артисти като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Рашко Младенов, Марин Янев, Никола Стефанов, Илияна Коджабашева, Христина Ибришимова, Линда Русева, Яна Кузова, Симеон Владов, Звезделин Минков, Петър Мелтев и доста други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР