Световноизвестният режисьор Камен Калев се върна в своята гимназия за

...
Световноизвестният режисьор Камен Калев се върна в своята гимназия за
Коментари Харесай

Режисьорът Камен Калев от червения килим със завръщане във Френската

Световноизвестният режисьор Камен Калев се върна в своята гимназия за среща с възпитаници. Носителят на многочислени награди от кинофестивали в целия свят имразказаза креативния път, който е извървял преди да стъпи на аления килим в Кан.

Първоначално взе участие с два късометражни кино лентата в паралелната стратегия „ Седмица на рецензията ”. Следва и първото огромно самопризнание за пълнометражния му филм „ Източни пиеси “, още веднъж с премиера на фестивала в Кан.

Следват „ Островът “ с Летисия Каста и „ С лице надолу “, които въпреки и адмирирани от публиката, не носят предстоящото задоволство на режисьора. Той си спомня думите, отправени към него след триумфа на „ Източни пиеси ” – сложното идва след първото достижение.

Тези тествания го водят към последния му филм „ Февруари ”, въодушевен от детството и спомените за дядо му.

След няколко години на усилена работа филмът е приключен и възложен на вниманието на журито в Кан. Следва дълъг интервал на очакване, който приключва с успех.

На „ Февруари “ е отредено място в формалната селекция на Кан за 2020 година.

И за всичко това Камен споделя с изключителна непрестореност, тъй като е постигнал един различен триумф – свободата да твори и да подарява на публиката изкуство, което носи специфични послания.

Към този собствен приоритет Камен Калев се връща няколко пъти в своя роман, с цел да насърчи младата публика към повече самостоятелност и решителност при осъществяване на плановете си.

" Атмосферата беше толкоз приятна, общуването – толкоз доброволно, че никой нямаше предпочитание събитието да свършва. Благодарим на Камен Калев за незабравимото прекарване и му пожелаваме още доста награди ", споделиха ученицитеот гимназията за проучване на романски езици. ПГРЕ " Г.С. Раковски ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР