Световноизвестният изпълнител Дзукеро идва в България за два концерта във

...
Световноизвестният изпълнител Дзукеро идва в България за два концерта във
Коментари Харесай

Дзукеро пред bTV: Трябваше да избера - да се опитам да спася брака си, или да замина за Ню Йорк

Световноизвестният реализатор Дзукеро идва в България за два концерта във Варна и София на 27 и 29 април. С него екзлузивно се срещнаха Петя Дикова и операторът Явор Владимиров.

Предлагаме ви втора част на поредицата " Насреща Петя Дикова " от Лондон. 

Дъстин Хофман бил измежду най-големите почитатели на световноизвестния италиански музикант

 „ Бях там на отмора на Малдивите, в опит да спася брака си, когато получих позвъняване от мениджъра на музиканта Майлс Дейвис. Той ми сподели, че Майлс е в Италия, в един ресторант, чул песента и попитал локалните " Кой пее? ", описа Дзукеро пред bTV.

“Казали му: " Той е нов реализатор, споделя се Дзукеро. Много добре се развивa ”. A Майлс дал отговор " Ооо, доста ми харесва тази ария. Искам да изсвирвам в нея. ” И тогава ми се обади мениджърът му и ми събщи - " Майлс желае да свири в песента ти. Трябва да дойдеш в Ню Йорк след... примерно 5 дни ", споделя изпълнителят.

На 23 юни той ще зарадва българските си почитатели с най-големите си шлагери в Зала 1 на НДК

„ А аз съм на Малдивите. И би трябвало да направя избор – да остана там с някогашната ми жена и да се опитам да спася брака ни, или да отида в Ню Йорк. Е, взех решение да отпътува за Ню Йорк. И това беше краят, само че бракът пропадна освен поради това ”, споделя още той.

„ Историята по какъв начин написах Senza una donna ( “Без жена до себе си “) е следната. Вече живеех самичък. Не се бяхме развели към момента, само че се опитахме за малко да поживеем настрана, с цел да забележим по какъв начин се усещаме. Бях самичък и да - бях в кухнята. Това е правилно. Представих си живота без моята жена. И си споделих: " Ето ме, сготвям си, самичък сам, и аз съм Senza una donna - без жена до себе си ". Не се усещам по никакъв начин добре без жена до мен. Това беше историята ”, разяснява Дзукеро. Той опроверга „ легендата “, че написа песента, до момента в който си сварява спагети, които не са вкусни.

„ Трябва да призная - множеството от нещата, които ми се случиха, не съм ги възнамерявал. Те се случиха с помощта на музиката ми и на шанса. Постигнах доста повече от това, което чаках ”, споделя изпълнителят.

„ Честен съм. Когато станах музикант, настройката ми беше, че ще съм благополучен да мога да пребивавам обичайно, изпълнявайки музиката си. Това беше мисленето ми. Никога не съм си фантазирал, че ще стана прочут, ще продавам албуми, доста албуми, колаборации. Пълни игрища, арени, какво ли не. Всичко е благословия ”, разяснява още той.

Като дете, бащата на италианския блус спял в стаята, където се сушало прошуто

 

„ Моите песни, изключително бързите, постоянно са двусмислени. И в никакъв случай не знаеш защо приказвам. Понякога това е захарта и подправките на концерта. Има подигравка, само че от време на време и надълбоко обръщение. Прочувствеността на една ария, дружно с мелодията, ритъмът и гласа – са най-важните съставки в музиката ”, показва Дзукеро.

„ Ценности. Дори това, че не бяхме богати, в никакъв случай не е било значимо за нас. Никога не е имало блян да се изкарат доста повече пари от тези, които ти трябват. А в този момент целият свят се базира на правенето на пари, и още, и още пари ”, разяснява той.

„ Не ми харесва доста в какво се е трансформирал светът. Сега е тръгнал наобратно. Всичко се основава на бизнес, пари, а културата към този момент не е толкоз значима. За страдание ”, споделя изпълнителят.

„ Докато растях от една стана слушах чичо си, който беше доста грамотен. Имаше доста книги. Четеше за Маркс, Ленин, Мао Дзедунг.  От друга страна - против къщата ни имаше черква и ходех там да изсвирвам на орган. Така слушах две камбани -– комунистическа и религиозна, приказките на свещениците ”, споделя Дзукеро.

" Смятам, че това е един от най-хубавите ми планове ", безапелационна е певицата

„ Мечтата ми в този момент е да имам време, което да прекарам със фамилията си. Имахме в действителност доста турнета през последните 10 години. И не стопираме. Аз обичам турнетата, несъмнено, харесва ми да съм на сцената, да пея дружно с моята група, които са изключителни музиканти, Но ероятно тъй като в този момент се връщам от Щатите, където имахме дълго турне с Андреа Бочели, а в този момент съм в Лондон, в този миг доста бих се зарадвал, в случай че мога да си остана у дома най-малко за един месец. Не повече от месец, само че най-малко един цялостен месец ”, разяснява музикантът.

„ Българската аудитория е доста чувствена. Помня концертите в София – публиката претърпява музиката с доста страсти. Обичат хубава, стойностна музика, демонстрира огромно почитание към изпълнителя и е познавач на изкуството. Винаги съм бил доста добре признат в България, т.е. в София, тъй като до момента съм бил единствено там. За първи път ще пея и във Варна ”, показва той.

Дзукеро споделя, че има над 400 шапки.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР