Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану се завръща за нов спектакъл в

...
Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану се завръща за нов спектакъл в
Коментари Харесай

Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану ще открие One Dance Week 2020

Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану се завръща за нов театър в Пловдив след големия триумф на " Великия умирител ", който обиколи света и гостува на One Dance Week 2018.

Звездата на международната танцова сцена ще се завърне на One Dance Week 2020, с цел да открие фестивала с новия си театър - една от най-скъпите продукции в историята на танца, оповестиха уредниците в сряда.

Роден в Атина през 1964 година, Папайоану е един от ветераните на гръцкия сценичен авангард и измежду най-знаковите и настоящи международни хореографи. Най-успешният актьор от актуалната сцена на Балканите, Папайоану е създател на десетки спектакли и притежател на редица оценки. Творчески шеф е на впечатляващите церемонии по откриването и закриването на Олимпийските игри в Атина през 2014 година, на първите Европейски игри в Баку през 2015 година, а през 2018 година Папайоану става и първият хореограф, основал театър за трупата на именитата Пина Бауш във Вутерпал.

Естетиката му е значително въодушевена от древногръцката митология и някои от най-известните ѝ знаци, легенди и творби на изкуството. Папайоану вижда сцената през вероятността на художник, а телата - като инструмент за предаване на послания и страсти.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР