Световноизвестният диригент и цигулар Андре Рийо изнесе първия си концерт

...
Световноизвестният диригент и цигулар Андре Рийо изнесе първия си концерт
Коментари Харесай

Андре Рийо изненада публиката в София с Моя страна, моя България

Световноизвестният диригент и цигулар Андре Рийо изнесе първия си концерт в България.

Заради огромния интерес кралят на валса, както го назовават, излезе на сцената в препълнената зала "Арена Армеец " в две следващи вечери.

Емоционалният концерт продължи 3 часа, а една от изненадите на Рийо за българската аудитория бе осъществяването на "Моя страна, моя България ".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГРАНДИОЗНИЯ КОНЦЕРТ НА РИЙО

"Обиколил съм всички краища на света, само че за първи път пристигам за концерт в центъра на Вселената - в България ", сподели първоначално Андре Рийо.

По думите му тайната на триумфа е да се забавляваш и да правиш всичко със сърце.

Андре Рийо е израснал в музикално семейство с 6 деца. Името Рийо е с френски хугенотски генезис. Баща му е диригент на Маастрихтския симфоничен оркестър. Младият Рийо стартира да учи цигулка едвам 5-годишен. В ранна възраст демонстрира интерес към оркестрoвaта форма.

АНДРЕ РИЙО НА ЖИВО В СОФИЯ - СНИМКИ

Продал е над 40 милиона диска и има 30 първи места в международни ранглисти. През годините е получил 500 платинени и три английски награди за “Албум на годината ".

Над 600 хиляди фенове годишно посещават неговите концерти на всички континенти, с цел да се насладят на осъществяванията му на валсове, кино музика, опера, мюзикъли.

Прочутия през днешния ден оркестър "Йохан Щраус " Рийо основава през 1987 година В началото съставът е единствено от 12 музиканти, само че с годините се разраства трагично и за някои осъществявания през днешния ден доближава до 150 участници. В него има представители от 13 националности.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР