Световноизвестната талантлива българска цигуларка Стойка Миланова е починала сутринта в

...
Световноизвестната талантлива българска цигуларка Стойка Миланова е починала сутринта в
Коментари Харесай

Отиде си талантливата цигуларка Стойка Миланова

Световноизвестната надарена българска цигуларка Стойка Миланова е умряла сутринта в неделя.

Проф. Миланова е родена на 5 август 1945 година в Пловдив. Завършила е Московската държавна консерватория (1964-1969) в класа на проф. Давид Ойстрах с тапия за солист, учител и концертмайстор, напомня Българска телеграфна агенция.

От 1979 година е тя преподавателка по цигулка в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ". Водила е майсторски класове в Белгия, в Кралската академия в Лондон, в Московската консерватория, в Университета в гр. Бразилия, в Манаус, в Каракас, Венецуела, Батон Руж в Съединени американски щати, както и в две висши образователни заведения в Пловдив. 

Стойка Миланова е обикаляла с турнета Европа, Съединени американски щати, Южна Америка, Япония, Хонгконг, Австралия, Нова Зеландия, Филипините. На сцената се е изявявала с имена като Давид Ойстрах, Йехуди Менухин, Хенрик Шеринг, Морис Жандрон, Раду Лупу, със сестра си Дора Миланова и с Людмил Ангелов.

Мир на праха ѝ!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР