Световноизвестната певица Риана стана национален герой на Барбадос. Републиката се

...
Световноизвестната певица Риана стана национален герой на Барбадос. Републиката се
Коментари Харесай

Обявиха Риана за национален герой

Световноизвестната певица Риана стана народен воин на Барбадос. Републиката се сбогува с ръководството на английската кралица, предадоха осведомителните организации. Изпълнителката с наслада одобри почетното самопризнание, оповестено от премиерката на страната Мия Мотли по време на обилните тържества. Министър-председателката приключи речта си с откъс от един от шлагерите на изпълнителката: " Продължавайте да блестите като елмаз и да прославяте народа си с думите и дейностите си. "

Робин Фенти, както е същинското име на Риана, е родена в Барбадос и се реалокира в Съединени американски щати в ранна възраст, с цел да стартира кариерата си на певица. През септември 2018 година е назначена за ексклузивен и пълномощен дипломат на Барбадос поради приноса ѝ за популяризирането на островната страна в чужбина. Отговорностите ѝ включват обучение, туризъм и вложения.

Карибската страна, фамозна с райските си плажове, рома си и с родената там международна звезда Риана, към този момент няма да е подчинена на Елизабет II, а си има личен държавен глава. Това е Сандра Мейсън, която до момента е заемала длъжността генерал-губернатор на страната. 72-годишната президентка е била арбитър и прокурор, както и дипломат в Колумбия, Венецуела, Чили и Бразилия.

" Народът на Барбадос е страж на страната и би трябвало да образува бъдещето ѝ ", съобщи в първата си тирада като президент Мейсън. На церемонията прозвуча държавният химн и отекнаха 21 топовни салюта. Пищните тържества на Площада на героите бяха белязани от замяната на знамето на кралицата с флага на страната. Риана също приключи участията си под английската корона. Специално за събитието в Барбадос дойде и принц Чарлз, който съобщи на локалните управляващи най-сърдечните поздрави от майка си и съобщи: " Създаването на тази република е опция за ново начало. От най-мрачните дни на нашето минало и потресаващата свирепост на робството, което вечно беляза нашата история, народът на този остров построи своя личен път с изключителна мощ на духа. "

Заради церемонията по оповестяването на републиката комендантският час в Барбадос, натрапен поради коронавирусната пандемия, краткотрайно бе анулиран, с цел да имат опция локалните поданици да излязат по улиците на столицата и на други обитаеми места и да се порадват на обилната заря в края на тържествата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР