Световно известният производител на керамика, порцелан и санитарен фаянс Villeroy

...
Световно известният производител на керамика, порцелан и санитарен фаянс Villeroy
Коментари Харесай

Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Световно известният производител на керамика, порцелан и хигиеничен фаянс Villeroy & Boch подписа обвързващо съглашение за придобиване на индустриалните компании на Ideal Standard Group, която има посланичество и у нас от години. „ Идеал Стандарт- Видима “ в Севлиево развива пазарите в Източна Европа с комерсиалните марки Vidima и Ideal Standard.

Сделката, която се чака да бъде приключена при започване на 2024 година ще сътвори нова интегрирана компания, която ще се подреди измежду най-големите европейски производители на артикули за баня. Villeroy & Boch ще финансира придобиването с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на почти 250 милиона евро. Транзакцията предстои на нормалните регулаторни прегледи и утвърждения, както и на сполучливото назад изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, издадена от Ideal Standard International S.A. За разлика от нормалните пенсионни и други отговорности на оперативния бизнес, облигационната емисия и разнообразни финансови отговорности не са част от договорката.

„ Сливането се прави на основата на солидна финансова конструкция. Съществуващите заеми на продавача също не са част от обсега на договорката и няма да бъдат поети от Villeroy & Boch при приключването “, изяснява финансовият шеф на Villeroy & Boch доктор Маркус Уорнке. Очаква се договорката да бъде приключена при започване на 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР