Световно известният 71-годишен американски физик с японски корени Митио Каку

...
Световно известният 71-годишен американски физик с японски корени Митио Каку
Коментари Харесай

Световно известен учен вдига паника: Ако не напуснем Земята, измираме!

Световно известният 71-годишен американски физик с японски корени Митио Каку даде конференция, отдадена на неговата нова книга „ Бъдещето на човечеството “. Авторът на научнопопулярни бестселъри, който е именуван „ специалист по това, което към момента не се е случило “, призна, че гледа на ориста на човешката цивилизация без необикновен възторг. По думите му, една или друга крах сигурно ще ни застигне в бъдеще, написа Езорейтер.

Ученият заяви, че 99,9% от всичките биологични типове, в миналото живели на Земята, са измрели, и съществуването ни на „ Синята планета “ е единствено дребна троха в пясъчния часовник, в случай че се погледнат хилядите типове, обитавали земята преди нас.

Заплашват ни изригване на слънцето, астероиди, климатични промени, изригването на Йелоустоунския супервулкан и други катаклизми, епидемии, експанзията на изкуствения разсъдък и, най-сетне, нуклеарна война.

С една дума, Митио Каку е уверен, че нашата раса няма да може постоянно да живее на Земята. Физикът споделя:

Великата история на живота на Земята демонстрира, че всичките организми, сблъскали се с неподходящи условия, имат три разновидността за деяние: да изоставен враждебната среда, да се приспособяват към нея или да измрат. При това, може с висока акуратност да се предвижда, че в миналото човечеството безусловно ще се окаже пред лицето на толкоз огромна злополука, че физически няма да е допустимо да се приспособява към нейните последици.
Тогава нашите потомци ще би трябвало или да изоставен тази среда, или да загинат. По този метод единственият късмет за избавление за тях ще бъде колонизацията на други планети. Просто хората няма да имат къде другаде да се дянат.

За злощастие, мощните на света не бързат нито да предотвратяват наближаващите катаклизми, нито да избавят човечеството отвън рамките на Земята.

Митио Каку допуска, че човечеството ще би трябвало да колонизира Луната, Марс или други сходни небесни тела от Слънчевата система. Друг вид ще бъдат пътешествията през по този начин наречените „ къртичи дупки “, които ще разрешат на земляните да заобиколят законите на пространствено-времеви континуум и безусловно да се телепортират към далечни екзопланети, годни за живот.

Американецът дори счита, че първооткривателите на бъдещето ще могат на доктрина да пътуват и до други измерения, които изобщо не наподобяват на нашия свят.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР