Световният №90 Педро Качин се поздрави с дебютен трофей на

...
Световният №90 Педро Качин се поздрави с дебютен трофей на
Коментари Харесай

Нов АТР шампион: Световният №90 завърши мечтаната седмица с геврек и първа титла в Гщаад!

Световният №90 Педро Качин се поздрави с дебютен трофей на АТР равнище в едвам първия си край на сходно ниво. Аржентинецът, който във втория кръг сервира изненадата, елиминирайки топ поставения в схемата Роберто Баутиста Агут, през днешния ден пречупи съпротивата на потвърдилия се на клей и някогашен №17 Алберт Рамос Виньолас, с цел да реализира страховит поврат с 3:6 6:0 7:5 и да вдигне първа купа на най-високо равнище. Благодарение на този си триумф, в понеделник южноамериканецът ще означи нанагорнище от цели 41 позиции в международната класация и ще запише върхово класиране в кариерата си, бивайки ранкиран под №49. 

В откриващия сет елементарно можеше да се забележи напрежението, сковаващо ръката на дебютанта в АТР финали, който допускаше голям брой непредизвикани неточности от рутинни позиции и бързо изостана с пробив и 1:3. Рамос Виньолас имаше доста предимство в продължителните замени на удари от дъното на корта и с помощта на това той доближи до нов брейк в края на частта, с който взе задатък в общия резултат.

Втората част обаче се разви по изцяло противопоставен метод, защото Качин излезе видоизменен на корта и в дейностите му нямаше нито диря от съмнение. Аржентинецът се възползваше по отличен метод от извънредно неубедителния сервис на противника, като в същото време поддържаше високо равнище в личните си подавания, с цел да узакони триумфа си във втория сет без нито един изгубен гейм.

Ибериецът продължи да страда от неналичието си на първи начален удар и в решителния трети сет, заради което международният №90 бързо поведе с 2:0. В осмия гейм обаче по-неопитният от двамата разреши спад в концентрацията си, довел до равнене за 4:4. Това бяха и последните слаби минути за Качин, който оттова насетне увеличи съществено интензитета в ударите си и напълно скоро реализира пробив в последния вероятен миг, с цел да може след 2 часа и 21 минути игра да вдигне триумфално ръце.

FIRST TITLE FEELS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР