Световният №4 Стефанос Циципас не остави никакъв шанс на Яник

...
Световният №4 Стефанос Циципас не остави никакъв шанс на Яник
Коментари Харесай

Циципас се разправи със Синер

Световният №4 Стефанос Циципас не остави никакъв късмет на Яник Синер и го разгроми с 6:3, 6:4, 6:2, с цел да се класира на своя втори следващ и общо трети полуфинал в Откритото състезание на Австралия по тенис.

Мачът сред двамата продължи 2 часа и шест минути и макар че направи повече непредизвикани неточности (28-22), Циципас господства над Синер при уинърите (30-18) и това се оказа решаващо за триумфа му. Така той усъвършенства персоналния си баланс на 4-0 в четвъртфиналите от Големия щлем и може да се изправи пред повтаряне на миналогодишния полуфинал в Мелбърн против Даниил Мадведев, в случай че руснакът победи Феликс Офе-Алиасим по-късно през днешния ден.

След като оцеля в петсетовия маратон против първата ракета на Съединени американски щати Тейлър Фриц в предходния кръг, през днешния ден Циципас сподели най-хубавото от себе си на “Род Лейвър Арена”. Той завоюва и четирите си точки за пробив, като в това време не разреши на Синер нито един път да се бори за подаването му.

Със страхотната поддръжка на публиката, Циципас зашемети италианеца с избухлива игра още от първата минута на мача. Той проби откриващото подаване на Синер и небрежно поведе с 3:0. След това Яник се посъвзе и завоюва 11 следващи точки на собствен сервис, само че и Циципас взимаше геймовете си и по този начин стигна до триумфа в този първи сет за 36 минути.

Във втората част нападателната игра на гърка още веднъж беше възнаградена с ранен пробив. Той бе поел цялостен надзор над протичащото се на корта, когато над Мелбърн заваля мощен дъжд и мачът бе пресечен, с цел да бъде затворен покривът, а теренът подсушен. Паузата продължи 20 минути, а почивката се оказа добре пристигнала за Синер, който съумя да си поеме глътка въздух. Но както и в първия сет, след подновяването на играта двамата завоюваха всички свои подавания и по този начин Циципас си обезпечи удобна преднина от 2-0 сета.

В третата част обстановката се повтори. Зашеметяваш пас от бекхенд и още един ранен пробив на Циципас, който като че ли изцяло пречупи увереността на Синер. Малко по-късно последва още един пробив и това угаси всяка вяра за завръщане на италианеца.

“Яник е доста добър състезател. Затова се пробвах да се съсредоточа върху най-хубавите си удари. Получи ми се по-добре, в сравнение с чаках. Много съм удовлетворен от метода по който сервирах през днешния ден, от това по какъв начин влязох в мача и развих тактиката си. Да имаш поддръжката на публиката е в действителност необикновено “, съобщи международният №4 в изявлението си на корта. - Моят противник през днешния ден нямаше същият опит и това изигра своята роля. Последните години изиграх доста такива мачове със мощни противници. най-важното е да бъдеш непретенциозен, преклонен, това е началото, оттова се стартира. “

Циципас разяснява и спускането на преносимия покрив, което промени изискванията на корта.

" Това е част от играта. Знаех че ходя в вярната посока с играта, която построих от началото на мача. Условията се трансформираха след затварянето на покрива, топката стана по-бърза. Но аз се пробвах да се приспособявам към тези нови условия и се получи. Докторът ми сигурно гледа в този момент. Той ми сподели да не пътувам за Австралия, само че аз съумях да го опровергая ",, сподели Циципас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР