Световният №4 Стан Вавринка ще пропусне остатъка от тенис сезона

...
Световният №4 Стан Вавринка ще пропусне остатъка от тенис сезона
Коментари Харесай

Стан Вавринка пропуска остатъка от сезона заради операция

Световният №4 Стан Вавринка ще пропусне остатъка от тенис сезона поради травма. 32-годишният швейцарец ще се подложи на интервенция на коляното и няма да може да пази купата от US Open. Той няма да вземе присъединяване и във финалите на АТП в Лондон за пръв път от 2012 година

" Това беше единственото вярно решение, в случай че желая да продължа да се състезавам на най-високо равнище още дълги години. Изключително съм отчаян, само че в този момент би трябвало да виждам напред и да възнамерявам възобновяване си ", разгласи Вавринка в страницата си във " Facebook ".

Носителят на три трофеи от Големия шлем беше малтретиран от контузията в лявото коляно през целия сезон на тревни кортове. След мощното показване на клей и изключително на " Ролан Гарос ", където играе край, швейцарецът отпадна още в първия кръг в " Куинс " и " Уимбълдън ".

" Обичам този спорт и ще работя крепко, с цел да мога да се върна на топ равнище и да играя още доста години. Искам да употребявам опцията да благодаря на своите почитатели за огромната поддръжка, която получих през последните дни. Ще се забележим през 2018 година ", написа още Вавринка.

 Стан Вавринка пропуща остатъка от сезона поради интервенция
© Associated Press

Миналата седмица и някогашният №1 Новак Джокович разгласи, че пропуща остатъка от сезона.

Носителят на 12 трофеи от Големия шлем ще се възвръща от травма в десния лакът. За последно той игра в четвъртфинала с Томаш Бердих на " Уимбълдън " на 12 юли.

Отсъствието на Вавринка и Джокович ще отвори две спомагателни места за финалния шампионат на АТП.

Сърбинът и швейцарецът заемат надлежно четвърто и седмо място в годишната класация, която дефинира осемте участници в Лондон.

В тази обстановка Григор Димитров заема последната позиция, даваща право на присъединяване. Той е десети с 1970 точки, като има задатък от 125 точки пред първия под чертата - белгиеца Давид Гофен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР