Световният №3 в тениса Александър Зверев е отстранен от турнира

...
Световният №3 в тениса Александър Зверев е отстранен от турнира
Коментари Харесай

Зверев изритан от Акапулко за зверство

Световният №3 в тениса Александър Зверев е отхвърлен от шампионата от категория " АТР 500 " в Акапулко (Мекс), заяви мъжката професионална асоциация (АТР). Причината е демонстрация на изключителна експанзия от страна на 24-годишния немец след мач на двойки рано тази заран.

Зверев и бразилският му сътрудник Марсело Мело отстъпиха с 2:6, 6:4 (6-10) пред британеца Лойд Гласпул и финландеца Хари Хелиовара в I кръг. След като стисна ръцете на спечелилите, олимпийският първенец се насочи към съдията и взе да удря с всичка мощ с ракетата си по стола му.

За малко Саша седна на пейката за отмора, само че по-късно още веднъж се изправи и стартира да крещи обидни реплики по адрес на съдията, като за четвърти път удари по стъпалата на стола. Този път замахът му се размина на косъм с крайници на рефера.

Въпреки че от трибуните се чуваха от ден на ден освирквания по адрес на германеца, най-после той връчи счупената си ракета като сувенир на почитатели от първите редове.

Часове по-късно от АТР оповестиха, че Зверев е изпъден от конкуренцията поради " неспортсменско държание ". Поставеният под №2 тенисист трябваше да играе във II кръг на сингъл против сънародника си Петер Гойовчик. Сега намиращият се на 95-о място в международната класация 32-годишен немец се класира служебно за 1/4-финалите.

Инцидентът пристигна ден откакто Александър Зверев стана част от най-късно завършилия мач в историята на професионалния тенис. Двубоят му против Дженсън Бруксби (САЩ) от I кръг стартира в 1:30 ч. след среднощ локално време, а последната точка от успеха му с 3:6, 7:6 (10), 6:2 пристигна в 4:55 ч. сутринта.

Alexander Zverev terminó muy molesto tras perder el duelo de dobles en los octavos de final del Abierto Mexicano.

Al finalizar el partido golpeó la silla del juez en varias ocasiones.
— ESPN Deportes (@ESPNDeportes)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР