Световният №2 Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на

...
Световният №2 Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Алкарас се класира за 1/4-финалите в Пекин след безпроблемна победа

Световният №2 Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата на твърда настилка в Пекин (Китай) от сериите АТП 500 с награден фонд от 3 720 165 милиона $.

Той се наложи във втория кръг над нидерландеца Талон Грикспоор с 6:1, 6:2 единствено за 57 минути игра.

Двубоят се игра при затворен покрив поради дъждовното време в Пекин. Испанецът се нуждае от влизане най-малко в топ 4 тази седмица, с цел да изпревари Александър Зверев (Германия) на втората позиция в международната класация при мъжете. Зверев не взе участие в Пекин, защото се възвръща от боледуване.

Съперник на Карлос Алкарас в разногласието за постигане до полуфиналите ще бъде Карен Хачанов. Седмият в схемата руснак в профил аржентинеца Франсиско Черундоло със 7:6(4), 7:6(9) в дуел, траял два часа и 12 минути. Хачанов направи 15 печеливши удара по-малко и четири повече непредизвикани неточности, само че откри метод да завоюва в основните моменти.

За четвъртфиналите се класира и локалният любимец Бу Юнчаокете (Китай), който в профил бронзовия медалист от Париж Лоренцо Музети с 6:2, 6:4.

Успехът над шестия подложен италианец ознаменува и първата победа за Юнчаокете над тенисист от топ 20 в ранглистата.

Китаецът, който е №96 света ще играе против руснака Андрей Рубльов или испанеца Алехандро Давидович Фокина. Срещата сред двамата бе прекратена и отсрочена за на следващия ден поради дъжда при резултат 2:1 за четврътия подложен Рубльов в първия сет.
 Алкарас подвигна скандал на арбитър в Пекин: Нормален ли си? Така не може да се играе тенис...
Алкарас подвигна скандал на арбитър в Пекин: Нормален ли си? Така не може да се играе тенис...

Ето повода
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР