Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович започна с победа

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович започна с победа
Коментари Харесай

Новак Джокович потегли успешно на Мастърса в Париж

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович стартира с победа на шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Париж, откакто надигра в два сета аржентинеца Томас Мартин Ечевери.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем не срещна компликации против 24-годишния Ечевери и го победи с 6:3, 6:2 за близо час и половина игра.

Така, Джокович даде сполучлив старт на похода си към общо седма купа в зала " Берси ", а в осминафиналите го чака двубой против нидерландеца Талон Гриекспор, който още през вчерашния ден Алехандро Давидович Фокина след 6:2, 6:2.

В същата тази горна половина на схемата една от изненадите на деня сервира различен тенисист от Нидерландия - Ботик ван де Зандсхулп, който съкруши с 6:4, 2:6, 6:3 поставения под №12 Томи Пол и в идната фаза ще спори с Андрей Рубльов.

Напред в шампионата продължава и 7-ят в схемата Стефанос Циципас, който в един от забавните дуели в днешния ден победи канадеца Феликс Ожие-Алиасим в два сета - 6:3, 7:6(4). По-късно довечера гъркът ще научи и името на своя противник, който ще бъде излъчен в конфликта сред Юго Умбер и Александър Зверев.

За осминафиналите се класира и поставеният под №13 Алекс Де Минор от Австралия, който реализира цялостен поврат против сърбина Душан Лайович за крайното 4:6, 6:4, 6:4. В идващия кръг роденият в Сидни тенисист ще се изправи против Яник Синер или Макензи Макдоналд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР