Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас спечели първия си

...
Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас спечели първия си
Коментари Харесай

Алкарас се завърна с победа лед триумфа на Уимблъдън

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас завоюва първия си мач след купата на Уимбълдън при започване на юли. Испанецът се наложи с 6:3, 7:6(3) над американския левичар Бен Шелтън и се класира за третия кръг на Мастърс 1000 в Торонто.

В първата част Алкарас съумя да направи брейк за 3:1, което остана и единственият пробив в срещата. Така той удължи серията си на 13 следващи победи.

„ Опитах се да играя на високо равнище, не не ми беше елементарно. Бен беше по-агресивен от мен през целия дбулоя. Опитах се да бъда стабилен и да намеря своя темп. Доволен съм, че не преставам напред. Мачът ще ми помогне да съм по-концентриран в идващия мач от самото му начало “, съобщи 20-годишният Карлос.

Следващият противник на Алкарас ще бъде Хуберт Хуркач. Полският тенисист направи поврат против Миомир Кецманович от Сърбия, с цел да завоюва с 5:7, 6:3, 6:0.

Неочаквано отпадна петият подложен Холгер Руне. Датчанинът отстъпи на квалификанта от Съединените щати Маркус Гирон с 2:6, 6:4, 3:6 в мач от нощната сесия в Канада.

Руне не беше на нормалното си равнище и направи общо 50 непредизвикани неточности.

Руснакът Андрей Рубльов също напусна канадския град, откакто загуби от американеца Макензи Макдоналд в мач от втория кръг на шампионата по тенис от сериите Мастърс 1000 в Торонто с награден фонд 7 622 925 $.

Макдоналд се наложи в два сета 6:4, 6:3 против шестия в схемата Рубльов за 1:28 часа игра. Това е втора победа за американеца против съветски тенисист в Торонто след триумфа му против Аслан Карацев в първия кръг.

В идната фаза Макдоналд ще срещне представителя на домакините Милош Раонич, който не срещна компликации и надигра японеца Таро Даниел със същия резултат - 6:4, 6:3.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР