Световният №1 Рафаел Надал срещна неочаквани трудности срещу щастливия губещ

...
Световният №1 Рафаел Надал срещна неочаквани трудности срещу щастливия губещ
Коментари Харесай

С неочаквани трудности и ден забавяне Надал премина първия кръг в Париж

Световният №1 Рафаел Надал срещна непредвидени компликации против " щастливия губещ " от квалификациите Симоне Болели, само че стартира с чиста победа отбраната на купата от " Ролан Гарос ". Десеткратният първенец в Париж се наложи с 6:4, 6:3, 7:6 (9) в дуел, който стартира в понеделник, само че беше пресечен поради дъжд и се доигра през днешния ден.

Надал беше изправен пред загуба на първи сет в шампионата от 2015 година Болели имаше три следващи сетбола при 6:3 в тайбрека на третата част, само че ги пропусна. След това италианецът стигна до четвърта опция, само че испанецът още веднъж се измъкна и постави точка на разногласието след три часа игра.

" Мачът беше сложен още от през вчерашния ден. Бях подготвен за сериозна борба. Това е нещо обикновено. В началото на шампионата всеки може да бъде малко прибързан. Имах компликации да подредя играта си. А той несъмнено изигра доста добър мач ", сподели Надал след дуела.

Испанецът записа 11-а поредна победа в шампионата. За последно той загуби мач (и сет изобщо) на алените кортове в Париж в четвъртфиналите през 2015 година, когато беше детрониран от Новак Джокович.

Надал реализира 80-а победа от 82 мача при 13-ото си присъединяване в " Ролан Гарос ". В идващия кръг носителят на 16 трофеи от Големия шлем ще се изправи против Гуидо Пея.

28-годишният аржентинец, който заема 78-о място в международната класация, се оправи безапелационно с португалеца Жоао Соуза - 6:2, 6:3, 6:4.

 Надал реализира шеста победа от шест мача с Болели
© Reuters

Надал реализира шеста победа от шест мача с Болели

Двубоят сред Надал и Болели стартира съгласно упованията. Световният №1 доминираше от дъното на корта и контролираше разиграванията с високи и мощно лифтирани удари от форхенд.

Болели влезе като безспорен новобранец в мача. Той отпадна в третия кръг на квалификациите след тежка загуба от завърналия се след травма Сантяго Хиралдо (0:6, 2:6) и беше изправен пред угрозата да пропусне " Ролан Гарос " за кол път от 2006 година Големият брой отказвания обаче го върна в шампионата като " благополучен губещ " от пресявките.

В началото Болели се бореше крепко, само че не получи никакви шансове в подаванията на Надал в първия сет, а в това време имаше огромни компликации да удържа своите. Още в третия гейм италианецът изостана с 0:40, само че съумя да се измъкне. Той обаче се пропука в най-лошия вероятен миг - при 4:5, когато сервираше за оставане в сета.

Simone Bolelli is the first player to win more than 8 games against Nadal at Roland Garros since Djokovic in 2015 quarterfinal.
— Oleg S. (@AnnaK_4ever) 28 май 2018 година

Болели обаче отговори по превъзходен метод след загубата на първата част. Италианецът напипа правилния темп, мощният му форхенд работеше все по-добре и по-добре, а късите му топки и бекхендът му с една ръка по скъсения диагонал изтезаваха съществено Надал.

В допълнение десеткратният първенец изпитваше необикновени проблеми с началния си удар. След като в хода на сезона поддържаше 65% първи сервис, в този мач той вкарваше единствено 55% от първите си подавания.

Болели осъществя пробив още в първия гейм на втория сет, след което съумя да го затвърди и да поведе с 2:0. Надал имаше благоприятни условия да върне пробива в четвъртия гейм, само че я пропусна и изостана с 1:3.

В този миг над корта започнаха да се появяват първите капки дъжд. Това не се отрази на Надал, който влезе в страхотна серия и завоюва пет поредни гейма, а с това и втората част.

Дъждът обаче се засилваше, а това несъмнено не беше по усета на първенеца. Топката ставаше по-тежка, а това не му позволяваше да я лифтира с нормалните обороти. Болели още веднъж осъществя ранен пробив, затвърди го и поведе с 3:0. След третия гейм играта беше прекратена, а малко по-късно беше оповестено, че мачът ще се доиграе във вторник.

 С непредвидени компликации и ден закъснение Надал мина първия кръг в Париж
© Reuters

При подновяването на играта през днешния ден Надал стартира доста окуражено и небрежно заличи изоставането си - 3:3. Той даже имаше късмет да осъществя втори следващ пробив, само че не се възползва и Болели спря серията му, повеждайки с 4:3.

На собствен ред италианецът имаше късмет за пробив, който беше с цената на " прикрит сетбол ". Надал се избави, а след още няколко оспорвани гейма двамата стигнаха до тайбрек.

Nadal becomes 3rd player on @ATPWorldTour to win at least 80 matches at a single GS.

Connors: USO(98), SW19(84)
Federer: AO(94), SW19(91), USO (82)
Nadal: FO(80)#RG18
— Roger Laver (@DonaldTendulkar) 29 май 2018 година

Дългият гейм стартира отлично за Болели, който завоюва четири от първите пет точки. 32-годишният италианец резервира задатъка си и стигна до три следващи сетбола при 6:3. Надал сподели здрави нерви и изравни резултата. Последва още един сетбол за Болели, с който международният №1 се оправи.

След това испанецът имаше два мачбола - при 8:7 и 9:8, само че Болели ги обезврежда с доста смела игра. Надал обаче взе първата точка след втората промяна на полетата и стигна до трети мачбол, при който противникът му изпрати топката в мрежата.

" Днес започнах добре, завоювах първите няколко гейма. След това имаше интервал на леко комплициране в играта ми, а той заигра още по-добре ", сподели още Надал, който записа шеста победа в шестия си мач с Болели.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (347)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР