Световният вицешампион и финалист в миналогодишната Лига на нациите за

...
Световният вицешампион и финалист в миналогодишната Лига на нациите за
Коментари Харесай

Бразилия с втора поредна победа във VNL

Световният вицешампион и финалист в миналогодишната Лига на нациите за дами Бразилия записа втора поредна победа в тазгодишното издание на най-комерсиалната международна конкуренция. Момичетата на Зе Роберто се постановиха над Доминиканската република с 3:1 (27:25, 20:25, 25:21, 27:25) в среща от шампионата от Група 2 от първата спортна седмица на Лигата, играна рано тази заран в зала " Нипон Гайши " в Нагоя (Япония).

Така " Селесао " има 2 победи, 1 загуба и 7 точки в актива си, като преди последните мачове от шампионатите през днешния ден и на следващия ден е на 4-о място във краткотрайното класиране. Бразилия ще приключи шампионата на следващия ден (4 юни) с мач против дебютанта Хърватия от 06,40 часа българско време.

Доминиканската република пък завършва шампионата с 2 победи, 2 загуби и 4 точки, като за момента е на 8-а позиция в подреждането.

Най-резултатна за Бразилия стана Ана Кристина Менезеш с 16 точки (1 блок, 38% успеваемост в офанзива и 54% съвършено посрещане) за успеха. Юлия Бергман добави 13, а Диана Дуарте и Киси Нашименто се регистрираха с по 12 точки за триумфа.

За Доминиканската република Гайла Гонсалес заби 22 точки (3 блока, 1 ас и 38% успеваемост в атака). Брайелин Мартинес и Йонкайра Пеня завършиха с 15 и 13 точки, само че и това не беше задоволително за победа.

Снимки: en.volleyballworld.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР