Световният вицешампион Хърватия продължи успешната серия от квалификации за Световното

...
Световният вицешампион Хърватия продължи успешната серия от квалификации за Световното
Коментари Харесай

Руски автогол класира директно Хърватия на Мондиал 2022

Световният вицешампион Хърватия продължи сполучливата серия от квалификации за Световното състезание.

" Шахматистите " стигнаха до победа с 1:0 в решителния мач против Русия, макар невъзможните условия за игра на " наводнения " стадион " Полюд " в Сплит.

Победното попадение падна след автогол на " сборная ". Така Хърватия се класира на първото място в групата, а руснаците са на бараж.
 Роберт Левандовски пропуща квалификацията с Унгария
Роберт Левандовски пропуща квалификацията с Унгария

Нападателят ще получи отмора от селекционера Пауло Соуса

След дълго време отборът на Златко Далич се завърна в Сплит в основен мач, само че този път даже страхотната атмосфера не оказа помощ за превъзмогването на метеорологичните проблеми - проливният дъжд трансформира терена на " Полюд " в същински басейн, с доста места на терена, където беше на практика невероятно да се играе.
 Снимка 553494
Източник:

Хърватия натисна от началото и имаше повече шансове пред вратата на Матвей Сафонов, само че в последна сметка липсваше попадение.

Когато изглеждаше, че обстановката е безнадеждна, съветският бранител Фьодор Кудряшев си означи занимателен автогол в 81-ата минута, с цел да изпрати " шахматистите " в Катар.

В същото време, Словакия приключи на трето място в групата откакто разгромиха с 6:0 като посетители Малта и финишираха с 14 точки.

Със същия точков актив приключи и Словения, само че поради по-добрата си голова разлика словаците са трети. На последните две места пък са Кипър и Малта с по 5 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР