Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг

...
Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг
Коментари Харесай

Нико Розберг ще замени Ники Лауда като коментатор на Формула 1 за RTL

Световният първенец във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг става част от екипа на немската телевизия RTL. Пилотът, който постави завършек на кариерата си след спечелването на купата в Абу Даби доскоро повече от година, ще пътува за по-голяма част от сезона от 2018 година Розберг заменя Ники Лауда, който поставя завършек на своята телевизионна кариера.

Австриецът, който е троент първенец (1975, 1977 и 1984 г.) беше коментатор на RTL от 1996 година Неизпълнителният шеф на " Мерцедес " изясни, че ще се концентрира само върху работата си за международните първенци.

" На новата си работа ще съм безусловно неутрален и безпристрастен, както повелява. Това не е изцяло непознато за мен, тъй като през този сезон бях на много стартове и участвах в студията на RTL и Sky Sports F1. Договорът ми като дипломат на " Мерцедес " изтича в края на 2017 година, тъй че няма да има спор на ползи ", сподели Розберг.

Германецът разкри, че няма да бъде на всички стартове през сезона, а ще бъде заместван от Тимо Глок от време на време. Наскоро Розберг стана татко за повторно и изясни, че ще отделя време и за фамилията си.

Grüße vom neuen @F1 Experten @nico_rosbergpic.twitter.com/I3hDreWOWY
— RTL.de (@RTLde) December 19, 2017

С смяната в екипа RTL задоволи желанието на феновете. Наскоро на уеб страницата на малкия екран се организира анкета, в която гласоподаваха повече от 7000 консуматори. Над 30% от тях пожелаха Лауда да бъде заменен от Глок, а Розберг беше втори с 28.3%.

RTL предава свободно надпреварите от Формула 1 в Германия от 1991 година Другата телевизия в страната, която има права е Sky Sport, само че тя е платена. По RTL се излъчват само съботната подготовка, както и надпреварата в неделя. Наскоро малкия екран удължи контракта си до 2020 година, а в Германия има покачване на аудиторията, гледаща директното предаване на Формула 1 - 26.2% от всички хора, гледащи телевизия по това време от деня, по отношение на 25.1% за 2016 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (177)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР