Световният шампион във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен

...
Световният шампион във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен
Коментари Харесай

Райконен ще стартира в НАСКАР и през 2023 година

Световният първенец във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен ще започва в най-малко едно съревнование от НАСКАР Къп сериите и през 2023 година.

Миналия август Ледения направи своя дебют в Къп сериите в старта на „ Уоткинс глен “, където на съумя да финишира след случай в прекъсването за „ Автобусната спирка “, а преди този момент се движеше покрай челото на класирането. Тогава финландецът кара за екипа на Тракхаус рейсинг, за който ще кара и през 2023 година.

Този път Райконен ще започва в надпреварата на „ Пистата на Америките “ край Остин, щата Тексас. Именно на това трасе Ледения завоюва и своята последна победа във Формула 1 с триумфа си в Гран При на Съединени американски щати през 2018 година.

Състезанието на „ Пистата на Америките “ ще бъде на 26 март, като то ще е първото от общо шест неовални надпревари в НАСКАР Къп сериите през 2023 година. Освен в Остин стартове на неовални трасета ще има още в Калифорния (11 юни), Чикаго (2 юли), Индианаполис (13 август), „ Уоткинс глен “ (20 август) и Шарлът (8 октомври). Състезанието в Чикаго ще бъде и първото в историята на НАСКАР Къп сериите, което ще се организира на улично трасе.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР