Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил

...
Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил
Коментари Харесай

Защо Хил избира Хамилтън пред Ръсел

Световният първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил е на мнение, че Люис Хамилтън ще победи съотборника си Джордж Ръсел в борбата в Мерцедес през новия сезон. Ръсел пристигна на мястото на Валтери Ботас за началото на сезон 2022 и през предходната година приключи пред Хамилтън в крайното класиране като донесе на отбора и единствената му победа за акцията - в Бразилия.

Но съгласно Хил по-големият опит на Хамилтън, както и настроението, което той показва по време на предсезонните проби, са основният фактор, който ще даде преимущество на Люис против Джордж.

“Джордж е чудесно учтив и със страхотни обноски, само че когато приказваме за борба за огромните победи, за нещо, което водачите преследват през целия си живот, то тогава битката става много по-груба - изясни Хил. - Ако би трябвало да предпочитам един от тях, то избирам да заложа на Хамилтън поради по-големия му опит и това, че си е върнал желанието да се състезава, изключително когато усети, че има късмет за победа. Според мен, Люис е в страхотна форма. Разбира се, Джордж ще се бори, само че би трябвало да знаем, че той към момента не е стигнал върха в представянето си. ”
 Доктор Марко: Подскачането остава проблем за Мерцедес и Ферари Доктор Марко: Подскачането остава проблем за Мерцедес и Ферари
Хил добави, че е на мнение, че другарските връзки сред Хамилтън и Ръсел ще бъдат сложени под съществено напрежение в хода на сезона в случай че и двамата се окажат в челото и карат коли, с които да се борят за успеха.
 В Ред Бул се усъмниха в темпото на Мерцедес В Ред Бул се усъмниха в темпото на Мерцедес
“Ако в Мерцедес са си свършили добре работата през зимата, вниманието на почитателите ще се върне при Люис и Джордж - изясни Хил. - През предишния сезон сред тях нямаше съществени търкания, само че в случай че в този момент могат да печелят надпревари, то ситуацията и напрежението ще са съществени. ”
 Еди Джордан: Хамилтън има късмет за купата Еди Джордан: Хамилтън има късмет за купата
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР