Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен отказа да върне

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен отказа да върне
Коментари Харесай

Ще помага ли отново Перес на Макс?

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен отхвърли да върне шестото място в Сао Пауло на съотборника си Серхио Перес, не извърши заповедите от бокса и краят на сезона внезапно сервира на анализаторите пресен скандал, който има капацитета да затрудни работата на целия екип на Ред Бул.

След Бразилия Шарл Леклер и Перес имат еднакъв брой точки – по 290, само че водачът на Ферари е втори, а Чеко – трети, защото Шарл има повече победи. Напрежението в Ред Бул към този момент е реалност, макар уверенията на шефовете на отбора, че Верстапен ще направи каквото се желае от него в Абу Даби, с цел да помогне на Перес да заеме второто място в крайното класиране.

Но доста анализатори към този момент се питат какви ще бъдат връзките сред водачите на Ред Бул оттук насетне? Няма подозрение, че Макс Верстапен има цялостна независимост в отбора, както и че той е по-бърз от Перес. Но също по този начин тази и предходната година имаше най-малко няколко случая, в които помощта на Перес беше решаваща за триумфа на Макс, в това число и в Абу Даби в борбата за купата.
 Хорнър и Марко подсигуряваха, че Верстапен ще оказва помощ на Перес в Абу Даби Хорнър и Марко подсигуряваха, че Верстапен ще оказва помощ на Перес в Абу Даби
Социалните мрежи през вчерашния ден се извършиха с възмутените мнения на милиони почитатели, доста от които много прочувствено разказват дейностите на Верстапен и демонстрирания от него нарцисизъм. Интересно е обаче какво мислят част от специалистите, които освен това имат опит във Формула 1 като водачи.
 8 надпревари от 2021, за които Макс е дебитор на Перес 8 надпревари от 2021, за които Макс е дебитор на Перес
„ Мисля, че още в първата си година в Ред Бул Серхио Перес сподели че може да бъде доста потребен на тима – изясни Ралф Шумахер пред RTL. – Мисля, че е време Макс да върне дългът, който има към Перес, само че той показва логика на психиката на махленски скандалджия и сериозен нарцисизъм. ”
 Макс даде обещание да се реваншира на Перес в Абу Даби Макс даде обещание да се реваншира на Перес в Абу Даби
Ралф добави и още нещо доста забавно.
 Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност
„ Ясно е, че Макс реализира големи триумфи, само че в случай че продължава де се държи по този начин, то той може да загуби поддръжката на отбора – изясни някогашният водач. – Не съм сигурен, че си коства да се държи по този начин, би могъл да не е подобен лакомец. Макс би трябвало доста добре да премисли и обуздае упорството си. ”
 Защо Ферари не замени Сайнц и Леклер на финала в Бразилия? Защо Ферари не замени Сайнц и Леклер на финала в Бразилия?
Тимо Глок споделя мнение, близо до това на Ралф.
 От Мерцедес не споделили на Ръсел, че може да отпадне От Мерцедес не споделили на Ръсел, че може да отпадне
„ Сега Серхио ще би трябвало да намерения дали би трябвало да оказва помощ на Макс в бъдеще – съобщи Глок, който е специалист на Sky Германия. – Не би трябвало да забравяме какво направи Серхио за Макс предходната година, а в този момент ставаше въпрос за едно 6-о място. Нямаше да има никакъв проблем Макс да пропусне Серхио да вземе с 2 точки повече. ”
 В Германия: Хюлкенберг сменя Шумахер в Хаас В Германия: Хюлкенберг сменя Шумахер в Хаас
Глок подсети и абсурда Мулти 21 от Малайзия 2013, когато Себастиан Фетел също не съблюдава заповедите от бокса и открадна успеха на съотборника си Марк Уебър. Това токсини атмосферата в отбора макар сполучливия сезон на Ред Бул, в края на сезона Марк напусна, а почитателите освиркваха една година напред Фетел на съвсем всяка писта от календара на Формула 1.
 В Италия: Столът на Биното се клати съществено В Италия: Столът на Биното се клати съществено
„ След надпреварата Макс даде да се разбере, че в случай че би трябвало, в Абу Даби той ще помогне на съотборника си. Но атмосферата в отбора към този момент няма да е толкоз добра и другарска, както беше напълно неотдавна ”, добави Глок.

И германецът подсети едно забавно изявление на Перес, който на въпроса дали за него е значимо той и съотборникът му да имат равни шансове да се борят победи, отговори следното: „ Безусловно е значимо. В противоположен случай няма смисъл да се състезавам. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР