Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен беше голямата звезда

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен беше голямата звезда
Коментари Харесай

Макс поиска трета титла във Формула 1

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен беше огромната звезда на конференцията преди церемония вечерта на ФИА в Болоня, където през вчерашния ден федерацията награди първенците си.

Напълно предстоящо, Макс разгласи, че възнамерява да се бори за трета поредна международна купа през 2023 година, след първите две, които завоюва през 2021 и 2022.

„ Цял живот преследвам една цел – да стана международен първенец във Формула 1 – изясни нидерландецът. – Когато я изпълниш, изпитваш задоволство и предпочитание за още триумфи и още трофеи. Този сезон бяхме по-конкурентни, отборът ни работи чудесно, взехме доста победи, спечелихме и купата при конструкторите. Но страстите от спечелването на първата международна купа бяха по-силни. ”

Макс призна, че не може да отличи кой от двата му шампионски сезона е бил по-голям и по-емоционален за него.
 Розберг изясни за какво завижда на Верстапен Розберг изясни за какво завижда на Верстапен
„ Това бяха два разнообразни сезона, само че не мога да избера кой от тях избирам – изясни Верстапен. – Може би би трябвало да печеля и трета международна купа и тогава ще има всред какво да предпочитам. С всяка година ставам все по-опитен и това ми оказа помощ при започване на сезона, когато отпаднах два пъти в първите три надпревари. След това знаех, че няма да имам право на неточности в хода на сезона, трябваше да съм покрай идеалното пилотиране. ”
 Верстапен получи възбрана да тества мотор от MotoGP Верстапен получи възбрана да тества мотор от MotoGP
Макс изясни и коя победа от 15-те му този сезон се отличава над другите.
 Тото Волф за Абу Даби 2021: Макс беше заслужил първенец Тото Волф за Абу Даби 2021: Макс беше заслужил първенец
„ Гран При на Белгия на „ Спа ” – уточни първенецът. – Автомобилът се показа идеално, съвсем не ни се наложи да поправяме настройките и там бяхме доста по-бързи от всички останали. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР