Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън предпочете да се

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън предпочете да се
Коментари Харесай

Хамилтън: Дръпнахме пред Ферари и само това е от значение

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън избра да се концентрира върху отборната стойност, която имаха неговото трето място и второто на Валтери Ботас в Гран При на Италия, в сравнение с да приказва за триумфа на Шарл Льоклер и Ферари.

Британецът беше пределно явен, че на инат на цялата еуфория измежду тифозите на „ скудерията” Мерцедес усилва преднината си пред тях в класирането при конструкторите. „ Състезанието беше ужасно. Шарл свърши чудесна работа – поздравления за него и за Ферари”, сподели 34-годишният британец.

„ Ние с Валтери го поставихме под съществено напрежение, а след това гумите ми просто отпътуваха. Дори и да се бяхме доближили още, нямаше по какъв начин да го изпреварим.”

„ Спечелихме солидни точки за тима и се откъснахме пред Ферари в шампионата при конструкторите. Само това има значение.”

С 284 точки на своята сметка Хамилтън остава повече от безапелационен водач в класирането при водачите. Най-близо до него е точно сътрудникът му Ботас с 221, до момента в който макар днешната си победа Льоклер остава 4-и с пасив от 102 пункта.

„ Опитвам се да се представям по-добре във всяко съревнование. И преди съм имал хубава преднина в точките. Бих могъл да потърся усъвършенствания от моя страна и настройките на колата, само че надпреварата беше страхотно”, приключи петкратният международен първенец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР