Световният шампион в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин (САЩ)

...
Световният шампион в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин (САЩ)
Коментари Харесай

Гатлин е аут за Диамантената лига в Юджийн

Световният първенец в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин (САЩ) ще пропусне Диамантената лига по лека атлетика на родна земя в Юджийн в събота, заяви сътрудникът на състезателя Реналдо Ниемая. 36-годишният Гатлин се оплаква от контузия на дясното бедро, която получи при бягането в щафета на Съединени американски щати на 4 по 100 метра в Япония през предишния уикенд.

Стартът в Юджийн беше предстоящ с огромно неспокойствие, защото в него той трябваше да се съревновава със сънародника си и международен рекордьор на 60 метра в зала Крисчън Коулман, със международния вицешампион на закрито Бинтян Су (Китай), както и с най-бързия спринтьор за сезона с 9,97 секунди Рони Бейкър (САЩ).

" Той би трябвало да бъде на 100 %, с цел да се включи в толкоз елитно съревнование ", разяснява Ниемая. Гатлин завоюва спринта на 100 метра в Окака през уикенда с 10,06 секунди, откакто приключи едвам седми за 10,20 секунди под дъжда в първия си старт в Диамантената лига в Шанхай на 12 май. Следващото съревнование в програмата на американеца а шампионата в Острава (Чехия) на 13 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР