Световният шампион в MotoGP Франческо Баная записа второ поредно падане

...
Световният шампион в MotoGP Франческо Баная записа второ поредно падане
Коментари Харесай

Баная: Нямам вина за падането!

Световният първенец в MotoGP Франческо Баная записа второ следващо рухване в последните две съществени надпревари. Италианецът господства в спринта на пистата COTA в Остин, а преди този момент завоюва и квалификацията с нов връх на трасето. Вчера обаче италианецът падна във втория завой в осмата от общо 20 обиколки до момента в който беше отпред на колоната.

Второто следващо рухване на Баная значи, че той към този момент е изхвърлил през прозореца 45 точки в последните два кръга, а водачът в класирането Марко Бедзеки има 11 точки задатък пред международния първенец.

„ Не знам какво стана – призна Пеко. – Този уикенд направих не знам към този момент какъв брой обиколки, 80 или 100, като натисках, направлявах и събирах информация за държанието на мотоциклета всякога, когато изпусках предницата. Контролирах изцяло надпреварата и тъкмо тогава паднах. Много съм сърдит, само че не себе си, защото на 100 % съм сигурен, че виновността за това не е моя. В Аржентина признах, че бях на ръба, само че в този момент казусът не е подобен. ”
 Алекс Ринс със сензационна победа в Гран При на Америките, Марини и Куартараро се качиха на подиума Алекс Ринс със сензационна победа в Гран При на Америките, Марини и Куартараро се качиха на подиума
Баная добави, че рухването му остава тайнственост.
 Ринс: Гордея се с тима Ринс: Гордея се с тима
„ Случи се нещо необичайно, само че не става въпрос за студена гума или ентусиазъм напразно – изясни водачът. – Трябва да разберем какво се е случило с мотора, тъй като ние разполагаме с най-хубавия мотоциклет в MotoGP. Но в случай че катастрофирам и не знам за какво е станало, това няма значение, защото аз изгубих 45 точки за два уикенда. ”
 Куартараро: Имах проблеми с ускорението и оптималната скорост Куартараро: Имах проблеми с ускорението и оптималната скорост
Баная разяснява, че даже избира по-нестабилен и по-нервен мотор, с цел да реагира в точния момент, даже и да е по-бавен.
 Баная: Беше доста хлъзгаво в зоните за прекъсване Баная: Беше доста хлъзгаво в зоните за прекъсване
„ В момента се усещам несломим, чувствам, че мога да направя всичко – настоя италианецът. – В надпреварата вървях бързо, само че без да поемам опасности, без да върша луди неща. Влязох доста умерено във втория завой, защото знаех, че там е хлъзгаво, само че все пак паднах. Надявам се, че отборът ми ще помогне, защото представянето на GP23 е необикновено, това е най-хубавият мотор, който съм карал. Но би трябвало да разберем какво тъкмо стана. ”
 Баная завоюва спринта в Остин, само че не съумя да си върне първото място в MotoGP Баная завоюва спринта в Остин, само че не съумя да си върне първото място в MotoGP
Според международния първенец главната причина за рухването му е неналичието на противоположна връзка от мотоциклета, защото той стои доста устойчиво и водачът не получава предизвестие, че може да загуби сцепление.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР